En Boeing 737 fra det britiske lavprisflyselskab Jet2.com. Foto: Juergen Lehle

Løs trolley ramte passagerer og skabte panik

En trolley på et fly fra Jet2.com rev sig løs bagerst i maskinen ved landing i Belfast og skadede flere passagerer på sin voldsomme vej gennem kabinen.

Der opstod drama på et helt almindeligt passagerfly i søndags under en landing i Nordirland.

Et fly af typen Boeing 737-800 fra det britiske lavprisflyselskab Jet2.com havde tilbagelagt rute LS382 fra Tenerife South til Belfast Aldergrove i Nordirland, da det landede problemfrit klokken 01 lokal tid på lufthavnens Bane 07.

Men den umiddelbart udramatiske landing tog en uventet drejning, da en af kabinebesætningens trolleyer pludselig slap fri af sine sikkerhedsholder i den bageste del af flyet, alt imens flyet bremsede ned på landingsbanen. Serveringsvognen begyndte sin farefulde og ukontrollable færd ned ad midtergangen mod den forreste del af flyet. Det skriver The Aviation Herald.

Passagerer skreg
Undervejs ramte trolleyen flere arme og fødder, inden den stoppede efter et sammenstød med en toiletdør tæt ved cockpittet. Flyet, der havde registrering G-GDFR, fortsatte sin nedbremsning uden yderligere hændelser, og det taxiede dernæst ind til lufthavnens forplads.

En række passagerer fik brug for lægehjælp i lufthavnsterminalen, men alle skader blev diagnosticeret som mindre – primært blå mærker.

Det britiske medie BBC har talt med flere passagerer, der var om bord på flyet. Heriblandt William Smyth fra Belfast, som var chokeret og havde fået en ispose på benet efter den alvorlige hændelse.

”Det var ret skræmmende. Vi vidste ikke, hvad det var, så vi endte med at tænke alle mulige scenarier. Trolleyen ramte mit ben, fordi jeg sad ud til gangen. Alle var bange, og folk skreg,” udtalte han efter den grimme oplevelse.

En anden passager har fortalt, at der var flere børn og babyer om bord på Jet2.com-flyet. En ganske uventet afslutning for de mange nordirere, der havde været på ferie på den spanske ferieø Tenerife i Atlanterhavet ud for Afrikas nordvestkyst.

Flyselskab undskylder
Jet2.com har efterfølgende beklaget over for samtlige passagerer på flyet.

”Flyet taxiede ind til parkeringspladsen, og alle kunder forlod flyet på normal vis. Sikkerhed og pleje af vores kunder er vores prioritet, og vi undskylder over for dem, der blev forsinket på deres hjemrejse, og vi undskylder oprigtigt over for alle, der blev upåvirket,” sagde en talsmand fra flyselskabet efter hændelsen ifølge BBC.

Jet2.com har base i Leeds Bradford Airport, og det råder over 71 Boeing 737-fly og 11 Boeing 757-fly. Flyselskabet har 58 destinationer og opererer fra flere britiske lufthavne – herunder fra Birmingham, Edinburgh, Manchester og London Stansted. Det blev grundlagt i 1983 som Channel Express og er i dag Storbritanniens fjerdestørste flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Turbulens kvæster to på Ryanair-fly

Tre kvæstet i turbulens på svensk indenrigsfly

32 kvæstet af turbulens på fly