En Embraer 195 fra det polske flyselskab LOT. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

LOT opbygger hub i Budapest

Det polske flyselskab LOT er i gang med at opbygge en base i Budapest Airport, hvorfra selskabet vil have syv internationale ruter fra september i år.

Indtil videre har LOT fem internationale ruter fra den ungarske hovedstad, Budapest, og fra den 2. september vil det polske flyselskab styrke sin tilstedeværelse ved at lancere yderligere to ruter.

LOT har således valgt at introducere Bruxelles og Bukarest, og passagererne på disse nye ruter vil lette fra Budapest i en Embraer 195. Dermed når LOT op på i alt syv internationale destinationer fra den ungarske hovedstad. De øvrige er New York-JFK, Chicago, Krakow, London City (fra 18. februar) og Warszawa.

Den kommende LOT-forbindelse fra Budapest til Bruxelles får 12 afgange om ugen, og der flyves mandag til lørdag på tidspunkter særligt henvendt til segmentet for forretningsrejsende. De samme afrejsedage gør sig gældende for den nye rute til Bukarest, oplyser LOT.

”For at opfylde løftet til de ungarske passagerer fortsætter LOT med at vokse i Budapest. Nu annoncerer vi nye direkte ruter til vigtige byer i Europa og i verden. Efter London City er det tid til ruter til Bruxelles og Bukarest, der er underservicerede hovedstæder,” siger Rafal Milczarski, koncernchef i LOT.

”Med disse nye ruter begynder vi at udvikle transfertrafik via Budapest Airport. Det gælder eksempelvis passagererne fra Bukarest, der via Budapest kan forbindes til London City, New York, Chicago samt til Bruxelles. Tilbuddet om transferforbindelser vil definitivt øge Budapest Airports tiltrækningskraft.”

LOT bedst udviklende i Budapest
Hos Budapest Airport glæder man sig over, at Star Alliance-selskabet LOT fortsætter med sin fremmarch på basen i Budapest.

”De nye ruter til primære hovedstadslufthavne opfylder eksisterende efterspørgsel fra passagerer og bidrager til tilgængelige forbindelsesmuligheder fra Budapest. Sammen med de transatlantiske flyvninger og ruterne til Warszawa, Krakow og London City vil LOT fortsætte med at være blandt de bedst udviklende flyselskaber i vores lufthavn,” siger Jost Lammers, administrerende direktør for Budapest Airport.

Der vil være tre klasser om bord på Embraer 195-flyene: business, premium economy og economy. For at kunne betjene de nye ruter til Bruxelles og Bukarest vil en Embraer 195 få fast base i Budapest.

Modtager flere nye fly
De nye europæiske destinationer er en del af LOTs vækststrategi i Ungarn, og samtidig styrker det polske flyselskab sig som et ledende flyselskab i Central- og Østeuropa. LOT har således efterhånden overtaget det tidligere ungarske flyselskab, Malevs, rolle som netværksselskab i Budapest Airport. Malev gik konkurs i 2012.

LOT får løbende leveret nye fly af forskellige typer. I slutningen af indeværende år vil det polske flyselskab have modtaget i alt fire nye Embraer 190 og 10 nye Boeing 737 MAX 8. I forvejen har LOT 34 Embraer-fly i fire forskellige udgaver. Herudover vil LOT inden årets udgang modtage fire nye Boeing 787-9 Dreamlinere, hvilket bringer det samlede antal Dreamlinere op på 15.

8,8 millioner passagerer rejste med LOT i 2018, hvilket var to millioner flere end året før. I 2019 håber flyselskabet at runde 10 millioner passagerer. I øjeblikket opererer LOT med 73 fly på mere end 100 forskellige ruter til destinationer fordelt på tre kontinenter.

 

Relaterede artikler:

LOT vil flyve mellem Budapest og USA

LOT vil erobre Ungarn

LOT lancerer sin 14. langdistancerute

Flere Dreamlinere til LOT

LOT vender tilbage til Delhi