Nye spor i sikkerhedskontrollen i Concourse A i Frankfurt Lufthavn. Foto: Fraport

Lover mindre ventetid i Frankfurt Lufthavn

Frankfurt Lufthavn har forbedret teknologien og tilføjet flere spor i en del af sikkerhedskontrollen i Terminal 1, hvilket vil minimere ventetiden for de rejsende.

Syv nye spor i sikkerhedskontrollen i Frankfurt Lufthavn står klar til passagererne. Det drejer sig mere præcist om sikkerhedskontrollen i den nybyggede forlængelse af Concourse A i Terminal 1, hvor lufthavnen har installeret den nyeste sikkerhedsteknologi for at reducere ventetiden.

Det tyske forbundspoliti og den tyske lufthavnsoperatør Fraport AG har sammen skabt den nye sikkerhedskontrol, hvilket altså er en udvidelse af den eksisterende sikkerhedskontrol i lufthavnens Terminal 1, hvor SAS opererer fra.

Opretholder høj sikkerhed
Indvielsen af de syv nye sikkerhedskontrolspor skete onsdag i sidste uge, hvor Kerstin Kohlmetz, præsident for politiet i Frankfurt Lufthavn, sammen med Stefan Schulte, bestyrelsesformand i Fraport AG, åbnede det nye område.

”Åbningen af ​​de nye sikkerhedskontrolspor i den forlængede Concourse A er resultatet af en fælles indsats fra Fraport og det føderale politi for at minimere ventetiderne for passagerer ved kontrolpunkter, samtidig med at der opretholdes konstant høje sikkerhedsstandarder,” siger Kerstin Kohlmetz. Stefan Schulte supplerer:

”Takket være de nye kontrolspor kan nu betydeligt flere passagerer passere gennem sikkerhedskontrollen i Concourse A, hvilket resulterer i kortere ventetider. Alle partnere, der var involveret i dette projekt, arbejdede hårdt for at sikre, at den forlængede Concourse A ville være klar under den travle sommer. At afslutte et sådant byggeprojekt inden for kun seks måneder er bestemt ikke noget, der kan tages for givet,” siger han.

Ny teknologi i hele lufthavnen
De nye sikkerhedskontrolspor i Frankfurt Lufthavn blev muliggjort ved at bygge forlængelsen af Concourse A. Den nye teknologi til sikkerhedskontrollen har været testet i Frankfurt Lufthavn siden november sidste år. Flere passagerer kan få tjekket deres bagage samtidig, mens solorejsende kan passere langsommere passagerer inden for den samme bane.

Fra oktober begynder den sidste fase af udvidelse af Concourse A. I den forbindelse bliver de syv nye sikkerhedsspor midlertidigt fjernet og installeret på andre eksisterende sikkerhedskontroller i de to terminaler i Frankfurt Lufthavn. Når byggeriet er overstået, vil de nye baner blive genetableret i Concourse A i rette tid inden sommersæsonen 2020.

I alt 186 sikkerhedskontrolspor er i øjeblikket i brug i Frankfurt Lufthavn, og i løbet af de kommende år vil den nye sikkerhedsteknologi blive rullet ud i alle lufthavnens terminaler – inklusiv den nye Terminal 3, der bliver opført i øjeblikket.

 

Relaterede artikler:

Frankfurt Lufthavn overhaler CDG og Schiphol

Frankfurt Lufthavn får lavpristerminal

CPH afprøver ny sikkerhedskontrol