CPH afprøver ny sikkerhedskontrol

Københavns Lufthavn er gået i gang med at udvikle fremtidens sikkerhedskontrol gennem afprøvning af nyt udstyr og design i to spor i security.

Københavns Lufthavn er gået i gang med at udvikle fremtidens sikkerhedskontrol, som skal gøre det nemmere for passagererne at komme igennem det obligatoriske sikkerhedstjek i lufthavnen. Målet er, at alle rejsende fremover skal opleve sikkerhedskontrollen som effektiv, tryg og stressfri.

Udviklingen af fremtidens sikkerhedskontrol løber over de næste par år i to dedikerede spor i CPH’s centrale sikkerhedskontrol, hvor lufthavnen i første omgang afprøver to nye spordesign. Sporene er blandt andet længere og indrettet med flere pakkestationer, så flere passagerer ad gangen kan gøre deres bakker klar til screening.

Samarbejde om den bedste løsning
Der skal også indføres ny teknologi, og derfor ankommer der i løbet af foråret nyt udstyr til screening af håndbagage til de to udviklingsspor – spor 23 og 24. Det nye udstyr er af typen C3, der kan vise avancerede 3D-billeder og giver mulighed for, at passagererne i fremtiden kan lade elektronik og væsker blive i tasken.

”Vi har konstant fokus på optimering af sikkerhedskontrollen, og hvordan vi kan forbedre passagerens oplevelse, når de går gennem lufthavnen. Derfor er det også afgørende, at de nye spor og det nye udstyr afprøves i drift, så både vores medarbejdere og de rejsende oplever det i virkelige situationer. På den måde kan vi i samarbejde udvikle den bedst mulige løsning for fremtiden,” siger Johnnie Müller, der er sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

Test af avanceret screeningsudstyr
For at optimere sikkerhedstjekket endnu mere vil Københavns Lufthavn afprøve en række forskelligt screeningsudstyr, herunder C3-scannere fra flere forskellige leverandører. Derudover afprøver lufthavnen også nye personscannere.

Når den bedste opbygning af spor og udstyr er fundet, vil det blive implementeret på alle 25 spor i lufthavnens centrale sikkerhedskontrol.

Forandring til det bedre kan også være svært
Fra denne uge kan man som passager i Københavns Lufthavn blive sendt igennem sikkerhedstjekket på de nye spor, hvor de rejsende vil opleve, at det er lidt anderledes, end det plejer.

“Selvom fremtidens sikkerhedskontrol er en forandring til det bedre, så ved vi, at al forandring kan være svær. Vi gør derfor alt, hvad vi kan, for at guide de rejsende, der skal igennem på spor 23 og 24, til hvordan de kommer bedst igennem, og hvad der er anderledes. Det gør vi blandt andet ved at uddanne vores medarbejdere grundigt og med vejledende skiltning på og omkring sporene,” siger Johnnie Müller.

 

Relaterede artikler:

Reservér tid online til sikkerhedskontrollen

Priser for sikkerhedskontrol varierer

Minister: Nemmere sikkerhedskontrol kan ikke lade sig gøre