Luftfartspokalen gik velfortjent til Klaus Ren

Administrerende direktør og luftkaptajn Klaus Ren fra charterflyselskabet Jet Time modtog fredag Luftfartspokalen ved den årlige prisuddeling i Danske Flyvejournalisters Klub. Det var velfortjent, at hæderen blev givet til chefen for det største danskejede passagerflyselskab.

Charterflyselskabet Jet Time har været en gedigen succeshistorie siden etableringen i 2006.

Bag selskabet står blandt andet administrerende direktør og luftkaptajnKlaus Ren, der fredag modtog Luftfartspokalen ved den årlige prisuddeling i Danske Flyvejournalisters Klub. Prisuddelingen blev traditionen tro afholdt i Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn, og ved årets udgave var 120 inviterede på plads ved det traditionsrige arrangement.

Luftfartspokalen har været uddelt siden 1948 – med undtagelse af 1958 og 1959 – og gives som “hæder til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart, konstruktionen af danske fly, udviklingen af Flyvevåbnet eller landets største lufthavne.“

Blandt tidligere prismodtagere finder man Jan Carlzon, Simon Spies, Ejlif Krogager og sågar den tidligere statsminister H.C. Hansen. Så Jet Time-direktør Klaus Ren er kommet i et fornemt selskab.

Men det er også ganske velfortjent. Den 51-årige tidligere pilot og flyvechef hos Maersk Air har på få år skabt en succes med Jet Time, der er uden sidestykke i dansk luftfart.

Største danskejede passagerflyselskab

Jet Time startede operationerne i foråret 2006 som et helt nyt charterflyselskab og tanken var at udvikle en business-to-business virksomhed med fokus på kontraktflyvning for primært charterarrangører. En strategi, der er lykkedes ganske godt, og som sikrede selskabet et overskud på 11,3 millioner kroner i det regnskabsår, der sluttede den 31. august 2011.

Omsætningen er nået op på 714 millioner kroner, og Klaus Ren beskæftiger omkring 200 ansatte og snart 10 fly i selskabet. I det seneste regnskabsår rejste over 300.000 passagerer med Jet Time.

Dermed er Jet Time også blevetdet største danskejede passagerflyselskab foran Danish Air Transport og Sun-Air of Scandinavia.

Jet Time er ejet af Furesøen Holding A/S, Weco Invest A/S, NoKa Holding A/S, Nordic Aviation Capital samt Lars Thuesen, der samtidig er bestyrelsesformand. Alle har hver mere end 5 % af aktierne. Men administrerende direktør Klaus Ren og kommerciel direktør John Uggerhøj har også ejerandele i det succesrige danske flyselskab.

Læs også:

Fødselsdagsportræt Klaus Ren (21. juni 2010)