Lufthansas A380-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Lufthansa afviser opkøbsrygter

Flere internationale nyhedsmedier har på baggrund af en historie publiceret af nyhedsbureauet Bloomberg igangsat rygter om et snarligt salg af SAS til Lufthansa. Det tyske luftfartsselskab tilbageviser overfor CHECK-IN.dk rygterne som rene spekulationer.

(OPDATERET)

Med jævne mellemrumbeskæftiger de internationale nyhedsmedier sig med et muligt salg af SAS til det tyske luftfartsselskab Lufthansa.

Nu er den gal igen. Det internationale nyhedsbureau Bloomberg præsenterede Lillejuleaftensdag en historie, hvor det hævdedes, at Lufthansa angiveligt i første halvår af 2011 vil overtage SAS på baggrund af igangværende drøftelser med regeringerne i Sverige, Danmark og Norge. Bloomberg citerede en anonym kilde, derhævdes atskulle være tæt på forhandlingerne.

Flere analytikere peger dog på, at eventuelle fremtidige opkøb for Lufthansa bør foregår udenfor Europa. Det vil ikke give mening at købe SAS lige nu, idet Lufthansa i forvejen har et stærkt integreret samarbejde med det skandinaviske luftfartsselskab. På ruterne mellem Tyskland og Skandinavien har de to selskaber gennem de seneste 10 år haft en joint-venture aftale.

Artiklen hæfter sig ved, at den nye Lufthansa koncernchef Christoph Franz ikke har villet udtale sig om emnet. Til gengæld refereres fungerende koncernchef John Dueholm fra SAS, der i midten af november fastslog, at der ikke var planer om at sælge SAS, så længe Core SAS-strategien ikke var endelig gennemført.

Det lykkedesLillejuleaftensdag CHECK-IN.dk som enesteskandinaviske medie at få følgende kommentar fra Lufthansa:

“Vi ønsker ikke at kommentere den konkrete historie. Det lader til, at flere analytikere spekulerer iforudsigelser for 2011, så det vil vi lade dem gøre. Når SAS siger (ifølge artiklen), at der ingen drøftelser foregår, så mener jeg, at alle svar på spørgsmålene er givet,“sigerLufthansa´s koncernkommunikationschef Aage Dünhaupt til CHECK-IN.dk.

SAS-aktien steg LIllejuleaftensdag med14,48 procent på baggrund af opkøbsrygterne, hvilket øgede selskabets markedsværdi med 987 millioner svenske kronerden sidste handelsdag før jul.

Foto: Det er nok for tidligt, at Lufthansa kan sætte et dansk flag i vinduet af selskabets fly. Selskabet afviser opkøbsrygterne som spekulation.