Lufthansa barberer Aalborg-rute kraftigt ned

Fra sommertrafikprogrammets start vil Lufthansa reducere det ugentlige antal flyvninger mellem Aalborg og Frankfurt fra 14 til en enkelt. Der er reelt tale om en lukning af ruten.

Blot et år efter at Lufthansa holdt sit indtog i Aalborg Lufthavn er det næsten slut igen. Det er konsekvensen af en beslutning der er truffet i Lufthansa netværksafdeling i Frankfurt.

Det tyske flyselskab lagde den 31. marts sidste år ud med to daglige flyvninger til Frankfurt, men fra den 27. marts reduceres ruten til Frankurt fra 14 ugentlige afgange til en ugentlig flyvning om lørdagen.

Reelt er der tale om en rutelukning, da lørdagsafgangen er tilpasset det tyske marked for fritidsrejser og således vanskeligt kan benyttes af de mange forretningsrejsende, der har taget ruten til sig.

Det er ressourceproblemer hos Lufthansa, der er skyld i beslutningen. Der vil i 2016 ske en større omorganisering af den europæiske flåde, der benyttes på ruterne til og fra Frankfurt. Det tyske flyselskab vil erstatte Boeing 737-flyene med A320-fly, og Embraer-flyene skal overdrages til datterselskabet Austrian, der er i gang med at udfase Fokker-flåden. Derfor får Lufthansa på andre ruter brug for Bombardier CRJ900-flyene, der i dag benyttes på Aalborg-ruten.

“Vi har været rigtig glade for vores rute til Aalborg og samarbejdet med lufthavnen. Der har været en virkelig tilfredsstillende efterspørgsel og en god belægning. Da vi startede op i Aalborg havde vi en stabil flåde med vækst, men vores netværksafdeling har været nødt til at prioritere vores ressourcer,“ forklarer landechef Morten Balk fra Lufthansa-gruppen i Danmark til CHECK-IN.dk.

Billund-rute ikke påvirket
Lufthansa vil i løbet af fredagen orientere de største nordjyske virksomhedskunder om den forestående reduktion af ruten, og på mandag vil ændringerne kunne ses på Lufthansas hjemmeside og i de globale GDS-systemer.

Hvorvidt Lufthansa vender tilbage til Aalborg, når flyselskabet på et tidspunkt får større flykapacitet er et åbent spørgsmål.

“Vi har endnu ikke taget stilling til om vi vender tilbage til Aalborg. Det vil afhænge af udviklingen i flykapaciteten,“ siger Morten Balk.

Lufthansa har ingen planer om at ændre betjeningen af Billund-ruten, hvor der flyves fire gange dagligt til Frankfurt med en kombination af Airbus A319, Boeing 737-500 og CRJ 900. Herudover flyver datterselskabet Brussels Airlines to gange dagligt fra Billund til Bruxelles.