Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Lufthansa flytter langruter til lavprisselskab

Lufthansa flytter betjeningen af to USA-ruter over til datterselskabet Lufthansa CityLine, hvor driftsomkostninger og lønudgifter er lavere.

Lufthansa’s datterselskab, Lufthansa CityLine, overtager senere i år betjeningen af yderligere to af Lufthansa’s langdistanceruter. Det er den eksisterende rute mellem Frankfurt og Atlanta samt den nye rute mellem Frankfurt og San Jose i Californien, som CityLine skal beflyve med Airbus A340-300 fly, som selskabet overtager fra Lufthansa.

Fra den 2. marts frem til 29. oktober vil CityLine betjene Atlanta-ruten dagligt med Airbus A340-300 fly i en særlig ”high density”-udgave med i alt 298 sæder fordelt på tre klasser.

Den planlagte åbning af San Jose-ruten er blevet rykket fra 29. april til 1. juli. Fra den dato vil Lufthansa CityLine fem gange ugentligt med Airbus A340-300 i den samme ”high density”-udgave.

Sidste år overtog Lufthansa CityLine fra Lufthansa betjeningen af en håndfuld langdistanceruter med en stor andel af fritidsrejsende. Det er ruter fra Frankfurt til Cancún i Mexico, Male på Maldiverne, Mauritius, Tampa i USA og Panama City, Panama.

Lavere lønninger
Formålet med overflytningen af langdistanceruter til Lufthansa CityLine er blandt andet at gøre Lufthansa-ruterne mere konkurrencedygtige, da CityLines driftsomkostninger og lønninger er lavere end Lufthansas.

Udover Lufthansa Cityline, så flyver Lufthansa’s andet datterselskab, Eurowings, en række langdistanceruter til Cuba, Den Dominikanske Republik og Thailand.