Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Lufthansa genåbner Afrika-rute

Efter mere end 16 år vender Lufthansa nu tilbage til en destination, hvor selskabet oplevede sin værste flyulykke nogensinde.

Den 25. oktober åbner Lufthansa en ny rute fra Frankfurt til Kenyas hovedstad Nairobi på det afrikanske kontinent. Ruten vil blive fløjet fire gange om ugen på tirsdage, torsdage, lørdage og søndage. Fra midten af december udvides med en femte ugentlig flyvning om fredagen.

Lufthansa vil i første omgang benytte et Airbus A340-300 fly i en 2-klasses konfiguration med 30 business class-sæder og 249 economy-sæder. Senere på året vil Lufthansas nye premium economy-klasse blive introduceret på ruten. Samtidig er det planen at Lufthansa Cityline skal overtage operationen og betjene ruten med en Airbus A340-300 i en “high density“-konfiguration med 18 business class-sæder, 19 premium economy-sæder og 261 economy class-sæder.

Flyet vil afgå fra Frankfurt kl. 11.10, så det er muligt at flyve ind til Frankfurt fra København, Aalborg, Billund og andre europæiske destinationer i løbet af morgenen og formiddagen og skifte til Nairobi-flyet. Flyet vil lande i Nairobi kl. 21.15 og kl. 23.20 sætte kursen tilbage mod Frankfurt, hvor det efter planen vil lande kl. 05.55 næste dag.

16 års fravær
KLM, British Airways, Turkish Airlines og Lufthansas to søsterselskaber, Brussels Airlines og Swiss, er de europæiske flyselskaber, som flyver til Nairobi i dag. Nu får de så selskab af Lufthansa selv, der vender tilbage efter 16 års fravær. Tyskerne fløj nemlig til den kenyanske hovedstad indtil 1999. Til sidst var der tale om tre ugentlige flyvninger fra Frankfurt med Airbus A310.

Nairobi’s Jomo Kenyatta International Airport var i november 1974 rammen om den værste flyulykke i Lufthansas historie og den første Boeing 747 jumbojet-ulykke med dødelig udgang. 59 ud af de i alt 157 ombordværende blev dræbt, da LH540 styrtede ned umiddelbart efter starten fra Nairobi-lufthavnen. Ulykken er til dato den værste i Kenyas historie.