Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte

En del af kabalen omkring airberlin er faldet på plads med overgangen af datterselskaberne LGW og NIKI til Lufthansa-gruppen.

Spillet om airberlin nåede torsdag til vejs ende for så vidt angår aftalen med Lufthansa-koncernen. Det tyske Star Alliance-selskab og easyJet har hver især forhandlet om køb af de attraktive dele af det betalingstandsningsramte flyselskab, og aftalen med Lufthansa er nu faldet på plads.

Det betyder, at Lufthansa overtager det Dortmund-baserede datterselskab Luftverkehrsgesellschaft Walter (LGW) samt det østrigske datterselskab NIKI. I handelen følger herudover 20 ekstra fly. Samlet er der tale om en transaktion, hvor Lufthansa overtager 71 fly, 3.000 ansatte og samlet investerer 1,5 mia. euro, eller hvad der svarer til 11,2 mia. kroner.

Bestyrelsen i airberlin understreger, at det har været afgørende at sikre, at så mange ansatte som muligt kunne fortsætte i deres respektive jobs under den nye ejer.

“I dag har vi gjort et stort fremskridt. Denne kontrakt skaber nye muligheder for at sikre beskæftigelse til en stor del af vores kolleger. Vi kan dog først drage et lettelsens suk, når EU-Kommissionen har godkendt transaktionen. Det nuværende forhandlingsresultat har kun været muligt at opnå med forbundsregeringens hurtige støtte med en overgangsfinansisering, eller havde vi været nødt til at sætte flyene på jorden i weekenden den 12. og 13. august, hvilket ville have betydet et øjeblikkeligt jobtab for alle medarbejdere,” siger airberlins koncernchef Thomas Winkelmann i en kommentar.

EasyJet vil overtage fly
Ifølge airberlin er forhandlingerne med easyJet endnu ikke afsluttet. Det britiske lavprisflyselskab havde afgivet et tilbud om at overtage en del af airberlin-flåden.

Lufthansa har allerede meddelt, at koncernen overtager 81 fly, hvilket formentlig vil være 20 Bombardier Q400 fra LGW, samtlige NIKI-fly samt 11 Airbus A319-100 og 9 A320-200, som airberlin allerede før betalingsstandsningen opererede på vegne af Eurowings og Austrian.

Dermed vil der stadig være en del A320 og A321´ere tilbage, som easyJet eventuelt vil kunne overtage, efter at airberlin definitivt indstiller selskabets operationer lørdag den 28. oktober. Der ventes at gå op imod tre måneder, før flyene kan overtages af de nye ejere.

Lufthansa-købet er nemlig betinget af godkendelse fra kreditorudvalget, administratoren i konkursbehandlingen af ​​Air Berlin samt de europæiske konkurrencemyndigheder i Bruxelles.

 

Relaterede artikler:

Eurowings overtager airberlin-ruter til København

Nordiske konkurrenter glæder sig over airberlin-exit

Airberlin-løsning kan være på plads om to uger

Tysk valg udskyder airberlin-afgørelse

Airberlin går i betalingsstandsning