Airbus A320 fra ITA Airways (Foto: ITA Airways | Facebook)

Lufthansas forhandlinger om ITA Airways trækker ud

Forhandlingerne mellem Lufthansa og ITA Airways trækker ud, så deadline nu er 12. maj. Det tyske flyselskab ønsker i første omgang angiveligt at overtage 40 procent af det italienske selskab.

I januar i år afgav Lufthansa et købstilbud til det italienske økonomi- og transportministerium med henblik på at overtage en del af det statsejede italienske flyselskab ITA Airways.

Lufthansa ønsker at købe en andel af Italia Transporto Aereo S.p.A., der er det selskabsretlige navn bag ITA Airways. De to parter har således været i eksklusive forhandlinger i de seneste måneder, og deadline for en afgørelse har hidtil været 24. april. Men denne bliver nu udskudt.

Således er Lufthansa og det italienske økonomi- og transportministerium blevet enige om at udskyde deadline til 12. maj. Det oplyser en kilde med kendskab til sagen over for nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge kilden imødekom ministeriet Lufthansas anmodning om ekstra tid til forhandlingerne, men der foreligger ikke detaljer om årsagen. Forhandlingerne forløber dog på en ”konstruktiv måde”, oplyser kilden til Reuters.

Vil først overtage 40 procent
Det er i første omgang planen, at Lufthansa skal erhverve sig en minoritetspost med option på køb af de resterende aktier på et senere tidspunkt – formentlig om nogle år.

Lufthansa forhandler angiveligt indledningsvis om køb af en ejerandel på 40 procent i ITA Airways, og ejerandelen har en værdi på omkring 200 millioner euro (1,49 milliarder kroner, red.). Formanden i ITA Airways fortalte i sidste uge, at hovedelementerne i en aftale er blevet defineret, og at de to parter snart håbede at kunne annoncere en endelig aftale.

I forhandlingerne mellem Lufthansa og ITA Airways indgår det desuden, hvordan det italienske flyselskab kommercielt og operationelt kan integreres i den tyske luftfartskoncern. Det italienske marked er et af de vigtigste markeder for Lufthansa, når man ser bort fra USA og koncernselskabernes hjemmemarkeder.

ITA Airways satte gang i driften 15. oktober 2021 på resterne af det hedengangne Alitalia, der lukkede samme dag efter en mangeårig kamp for at overleve efter en konkursbegæring. ITA Airways overtog en del af aktiverne fra Alitalia.

Hvis Lufthansa og ITA Airways når til enighed, skal aftalen først godkendes af de europæiske konkurrencemyndigheder, før alt er endeligt på plads.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa afgiver bud på aktiepost i ITA Airways

Lufthansa: Win-win for Tyskland og Italien

Lufthansa og MSC går efter 80 procent af ITA