Charlotte Andsager (Arkivfoto: Erik Luntang-Jensen)

Må forlade Avinor-bestyrelse efter Wizz Air-rolle

Danske Charlotte Andsager er udtrådt af Avinor-bestyrelse. Det sker efter, at hun har fået bestyrelsespost i Wizz Air, som har indledt offensiv på indenrigsflyvninger i Norge.

Danske Charlotte Andsager er udtrådt af Avinor-bestyrelse efter, at hun har fået bestyrelsespost i lavprisselskabet Wizz Air, som har indledt offensiv på indenrigsflyvninger i Norge.

Flyselskabet Wizz Air udvidede i begyndelsen af november sin bestyrelse med danske Charlotte Andsager, der tidligere blandt andet har været public affairs-direktør i SAS.

Charlotte Andsager fik plads i Wizz Air-bestyrelsen samtidig med, at det ungarske lavprisflyselskab indledte en lynoffensiv på det norske marked for indenrigsflyvninger.

Spørgsmål til dobbeltrolle
Wizz Airs indtog på det norske indenrigsmarked har allerede udløst en priskrig på indenrigsflybilletter i Norge, ligesom det har ført til en heftig offentlig og politisk debat om, hvordan Wizz Air forholder sig til fagforeninger og overenskomster.

Charlotte Andsager var allerede involveret i norsk luftfart via en bestyrelsespost i den statslige norske lufthavnsoperatør Avinors datterselskab Avinor Flysikring, som står for flyvekontroltjenesten i Norge, mens moderselskabet driver de 44 statsejede norske lufthavne.

Med den nye bestyrelsespost i Wizz Air kunne Charlotte Andsager komme til at sidde i en uheldig dobbeltrolle, hvor hun eventuelt ville kunne være inhabil i nogle sager i Avinor-bestyrelsen.

Den problemstilling har det norske medie E24.no rejst over for både Avinor og det norske transportministerium, Samferdselsdepartementet.

”Er det almindelig praksis at sidde i bestyrelsen for Avinor, som er at tage sig af staten og alle luftfartsselskabernes interesser, mens man sidder i bestyrelsen for et enkelt flyselskab?” lød det ene spørgsmål fra E24.no.

”Har Andsager erklæret sig inhabil i sager relateret til Wizz Air, eller har ministeriet anmodet om, at hun udelukkes fra diskussioner og sager i bestyrelsen?” lød det andet spørgsmål.

Ud af Avinor-bestyrelse
Samferdselsdepartementet henviste spørgsmålene til Avinor, som har svaret E24.no skriftligt:

”Så snart det blev kendt, at hun sidder i Wizz Air-bestyrelsen, blev Avinor informeret om, at hun ikke kan sidde i Avinor Flysikrings bestyrelse,” meddeler Egil Thompson, direktør for marketing og kommunikation hos Avinor, i en erklæring.

E24.no oplyser, at Avinor Flysikring nu har fjernet Charlotte Andsagers navn fra listen over bestyrelsesmedlemmer. Det er sket efter, at E24.no torsdag aften offentliggjorde historien om det danske bestyrelsesmedlems rolle.

 

Relaterede artikler:

Tidligere SAS-direktør i bestyrelsen for Wizz Air

Første Wizz Air-basefly klar i Oslo

Norsk boykot af Wizz Air breder sig