Massiv luftbro til demokratifestival

Danish Air Transport forbereder en sand luftbro, når op mod 60.000 politikere, journalister og almindelige danskere om to uger valfarter til demokratifestival på Bornholm.

For tredje gang vil politisk interesserede danskere fra den 13. til den 17. juni sætte hinanden stævne i Allinge og omegn på Bornholm til det såkaldte Folkemøde. Op mod 60.000 mennesker forventes i år at deltage i den store demokratifestival, hvor 500 partier, organisationer og virksomheder afholder mere end 1200 arrangementer.

Selvom det både er muligt at komme til Bornholm med natfærge fra Køge og hurtigfærge fra Ystad i Sydsverige, så er interessen for at komme flyvende til Folkemødet også stor. Mere end to uger før det går løs, kan Danish Air Transport (DAT) notere et rekordsalg af flybilletter på selskabets rute mellem København og Bornholm.

”Vi har på nuværende tidspunkt solgt flere billetter i år end vi samlet set gjorde sidste år,” siger Jesper Rungholm, direktør i Danish Air Transport, til CHECK-IN.dk.

Til hverdag flyver Danish Air Transport otte returflyvninger mellem København og Bornholm med et miks af 47-personers ATR-42 fly og 67-personers ATR-72 fly.

Danish Air Transport planlægger at flyve 11 gange i løbet af torsdag den 13. juni, som er festivalens åbningsdag. Men selskabet er allerede ved at lægge an til at flyve yderligere to gange og lade det store MD-83 fly med plads til 165 sæder overtage flere af de eftermiddagsafgange, som det på nuværende tidspunkt er planen at lade de mindre ATR-42 og ATR-72 fly tage sig af. DAT ser også på at flyve to ekstra gange fredag formiddag.

Tomt mod strømmen
Torsdag og fredag går strømmen af rejsende naturligvis fra København til Bornholm. Lørdag og især søndag går strømmen den anden vej. Sidste år tog DAT passagerer med, når det store MD-83 fly torsdag fløj tilbage fra Bornholm til København for at hente flere passagerer. Men i år har man valgt at flyve tomt på flyvningerne ”mod strømmen” da det gør det muligt, at vende flyet 15 minutter hurtigere.

Danish Air Transport gik ind på Bornholmsruten få timer efter at den hidtidige operatør, Cimber Sterling, gik konkurs 3. maj sidste år. Og selskabet har gjort ihærdige bestræbelser på at gøre sig gode venner med lokalsamfundet. Ruten markedsføres således under navnet ”Bornholmerflyet”.

For at fastholde det gode forhold til især de lokale pendlere, så har DAT reserveret 20 – 25 pladser på de vigtigste morgen- og eftermiddagsafgange i Folkemødedagene til netop de trofaste lokale kunder. Billetterne er ikke er sat til salg endnu. Når de bliver det, er det kun fra DAT’s salgskontor i Rønne på Bornholm.

Det bliver blandt andet DAT’s enlige MD-83 fly, der skal flyve de mange folkemøde-deltagere til Bornholm. Flyet blev indtil 1. april bl.a. brugt til at flyve danske soldater til og fra Afghanistan. Foto: DAT.