Foto: Lufthansa Group

Medie: Etihad og Lufthansa forhandler fusion

Abu Dhabi-selskabet Etihad Airways skulle ifølge et italiensk medie angiveligt være i forhandlinger om en fusion med Lufthansa.

Rygter om en kommende fusion mellem Lufthansa og Abu Dhabi-baserede Etihad Airways satte tirsdag gang i handelen med Lufthansa-aktierne på fondsbørsen i Frankfurt, hvor flyselskabets aktier blev handlet op til en samlet kursstigning på 4,65 procent.

Det var en artikel i den italienske avis Il Messaggero, der gav næring til rygterne om et muligt samarbejde mellem de to luftfartsmastodonter. Ifølge avisen har ledelsen i de to flyselskab gennem de senere uger været i gang med at undersøge muligheden for, at Etihad kan erhverve sig en ejerandel på mellem 30 og 40 procent i Lufthansa via en kapitalforhøjelse.og efterfølgende fusion af de to selskaber.

Herefter er det planen, at de to flyselskaber på længere sigt skal gennemføre en egentlig fusion og dermed skabe en luftfartskoncern med 97 mio. årlige passagerer, skriver det Rom-baserede dagblad. Hvorfra de 97 mio. passagerer stammer er noget uklart, da Lufthansa-gruppen i 2016 transporterede 109,6 mio. passagerer, mens Etihad Airways havde op imod 20 mio. passagerer om bord i selskabets fly i det forgangne år.

Mulig redningsplanke for Alitalia
Ifølge nyhedsbureauet Reuters havde Etihad Airways ingen umiddelbare kommentarer til rygterne og artiklen i den italienske avis. En talskvinde fra Lufthansa afviste samtidig at kommentere på “spekulationer”.

De to luftfartskoncerner er kommet tæt på hinanden i forbindelse med den redningsplan, der blev sat op for airberlin, hvor Etihad Airways har ejet omkring 30 procent af aktierne. Lufthansa-gruppen har for nylig indgået en aftale om at leje 38 fly med besætninger fra airberlin, og i begyndelsen af året indgik de to parter en codeshare-aftale på udvalgte ruter i begge selskabers netværk.

Det italienske marked er det fjerdestørste for Lufthansa, og med en tættere forbindelse mellem Lufthansa og Etihad Airways, kan der måske opstå en konstellation, hvor det nødlidende Alitalia, som Etihad Airways ejer 49 procent af, konsolideres ind i et mere forpligtende samarbejde mellem de to selskaber.


Relaterede artikler:

Medier: Etihad “ryster posen” i Europa

Medier: Etihad vil af med airberlin til Lufthansa

Lufthansa udvider samarbejde

Lufthansa klager over Etihad og Alitalia

Lufthansa kritiserer Air France for Etihad-samarbejde