En Bombardier Dash 8-Q400 fra Lufthansa-datterselskabet LGW, der opererer for Eurowings. Foto: BriYYZ

Medie: Lufthansa vil sælge datterselskab

Lufthansa planlægger et salg af det tidligere airberlin-datterselskab LGW, der er et regionalt tysk flyselskab med omkring 20 turbopropfly.

Da airberlin gik konkurs i 2017, overtog Lufthansa Group det Dortmund-baserede datterselskab Luftverkehrsgesellschaft Walter (LGW).

Men kun lidt over et år senere kan LGW være på vej til andre hænder, skriver det tyske luftfartsmedie aero.de på baggrund af kilder tæt på flyselskabet. Lufthansa-gruppen skal angiveligt være interesseret i at sælge LGW videre, og en mulig aftager kan være Berlin-koncernen Zeitfracht, der i forvejen – blandt andet – ejer det tyske ACMI- og charterflyselskab WDL Aviation.

LGW har nogle Airbus-mellemdistancefly og 20 turbopropfly af typen Bombardier Dash 8-Q400, som selskabet opererer for Lufthansa-flyselskabet Eurowings. Den mulige fremtidige ejer, WDL Aviation, skal angiveligt allerede have slået jobopslag op online, hvor de søger Dash 8-piloter, selv om selskabet endnu ikke ejer fly af denne type. Jobopslagene skal dog være fjernet igen i onsdags – hurtigt efter, at de var slået op. Også hos LGW har der internt blandt medarbejderne i nogen tid været spekulationer om fremtiden.

Vil lease Dash-fly tilbage fra ny ejer
Lufthansa er i gang med at sende LGWs Airbus-fly tilbage til Eurowings. Tre ud af de 20 Dash 8-fly i LGWs flåde er om kort tid på vej retur til leasingfirmaet. Da Eurowings i det kommende sommertrafikprogram har kalkuleret med 15 Dash 8-fly, vil selskabet formentlig lease alle LGW-flyene tilbage fra den potentielle kommende ejer, Zeitfracht/WDL, så flyene kan fortsætte med at operere hos Eurowings.

Hverken Zeitfracht eller WDL Aviation har reageret på en henvendelse fra aero.de, mens Eurowings ifølge mediet pt. ikke har nogen kommentarer til rygterne om det mulige LGW-salg.

LGW-fly indgik straks hos Eurowings
Da Lufthansa overtog LGW i 2017, indgik LGW-flyene straks i Eurowings’ trafikprogram. Senere annoncerede Lufthansa-gruppen, at det overtog yderligere 13 airberlin-fly fra Airbus A320-familien. Også disse fly og dens besætninger indgik hurtigt i trafikprogrammet hos Eurowings.

Frem til airberlins konkurs fløj LGW blandt andet mellem København og Düsseldorf, og ruten blev overtaget af Eurowings efter Lufthansas køb af LGW.

LGW blev etableret i 1980 af Bernd Walter, der var instruktør på en lokal flyveskole i Dortmund-Wickede-lufthavnen, hvor LGW har haft hovedkontor. LGW indgik et kommercielt samarbejde med Air Berlin Group den 1. november 2007. Partnerskabet udviklede sig, og i maj 2017 blev LGW købt af Air Berlin Group. Senere på året overtog Lufthansa således LGW, og nu kan det regionale tyske flyselskab være på vej videre til endnu en ny ejer.

 

Relaterede artikler:

EU-Kommissionen godkender Lufthansa-køb af LGW

Lufthansa-selskab vil fokusere på at tjene penge

Tocifret vækst i Lufthansa-koncernen

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte

Eurowings overtager airberlin-ruter til København