Mellemøst-selskab trækker sig ud af CPH

Fra 5. februar er Gulf Air og selskabets rute til Bahrain fortid i Københavns Lufthavn.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle den 11. december, så hang Gulf Airs rute fra Bahrain til København i en tynd tråd og Gulf Airs ledelse stod før jul overfor at beslutte, om ruten skulle lukkes. Nu er beslutningen truffet. Ruten lukker med sidste flyvning til Bahrain den 4. februar 2013.
Det er en kombination af flere ting, som har ført til lukningen. For det første har Gulf Air haft svært ved at klare sig i den intense konkurrence om trafikken fra København til Mellemøsten. Her kæmper selskaber som Emirates, Qatar Airways, Gulf Air, Turkish Airlines og Egyptair alle om passagerernes gunst.
For det andet er Gulf Air generelt i store vanskeligheder og derfor har selskabet iværksat en storstillet restruktureringsplan. Det er som led i den plan, at de svageste led i rutenetværket har måtte lide døden.
“Gulf Air har identificeret en række tiltag til at styrke og rationalisere sit rutenetværk. Det inkluderer lukning af ruterne fra Bahrain til København og Rom,“ siger kommunikationschef Amal Ahmed Faraj fra Gulf Air til CHECK-IN.dk
Mens det sidste hvide og guldfarvede fly med ørnen på haleroret vil forlade København den 4. februar, så bliver sidste tur fra Rom den 21. januar,
Gulf Air er det ene af i alt tre luftfartsselskaber fra de stenrige ørkenstater omkring Den Persiske Golf, som de senere år har etableret ruter til København. Mens Gulf Air nu lukker og slukker, så har Emirates været mere succesfuld med deres rute til Dubai, hvor man løbende har indsat større og større fly. Og branchekilder spekulerer i hvornår selskabet opruster fra en til to daglige forbindelser.

Læs også:

Gulf Airs CPH-rute hænger i tynd tråd