- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Milliontab til nystartede Flyr

Halvårsregnskabet for norske Flyr viser et underskud på 62,3 millioner kroner. Regnskabet er dog baseret på én dags operation med 370 passagerer og 178.000 kroner i indtægter.

Det norske lavprisflyselskab Flyr, der debuterede på første flyvning den 30. juni i år, har torsdag morgen præsenteret sit halvårsregnskab. Flyselskabet, der er noteret på vækstbørsen Euronext Growth, rapporterer en omsætning på 250.000 norske kroner, hvilket svarer til 178.000 danske kroner.

Underskuddet landede på 87,4 millioner norske kroner (62,3 millioner danske kroner). Sammen med et underskud i 2020 på 9,5 millioner norske kroner (6,7 millioner danske kroner) har det indtil videre kostet lige godt 70 millioner danske kroner  at få selskabet i luften.

Halvårsregnskabet blev afsluttet den 30. juni 2021, og det var selvsamme dag, at Flyr debuterede med de første fire flyvninger mellem Oslo og Tromsø. Derfor var der også blot 370 passagerer i halvåret, og dermed har der været i gennemsnit 92 passagerer ombord på de  fire første afgange med de 189-sæder store Boeing 737-800.

I juli er der kommet mere gang i aktiviteterne, men her må man vente med detaljerne omkring de 337 gennemførte flyvninger. Flyr afslører dog, at belægningen fra starten har været i den lavere ende, men den løftede sig i slutningen af måneden til omkring 70 procent.

Mellem 12 og 18 fly i 2022
Flyr beskæftiger i øjeblikket to fly på norske indenrigsruter, og i løbet af tredje kvartal kommer yderlige to fly i flåden. Inden årets udgang forventer det norske lavprisflyselskab at operere mellem seks og otte fly i Norge samt på ruter til udvalgte europæiske fritidsdestinationer.

Planerne for 2022 afhænger af udviklingen i pandemien og eventuelle rejserestriktioner. Men lige nu sigter Flyr efter at tilføje yderlige 6-10 fly i 2022, således at selskabet i slutningen af 2022 vil disponere over 12-18 fly. Samtidig understreger selskabet, at man finansielt er godt rustet til at følge den valgte ekspansionsplan.

“Jeg er enormt stolt over team Flyrs hurtige transformation fra opstartsprojekt til et effektivt, ansvarligt og professionelt flyselskab. Vores ambition er at tilbyde noget nyt inden for luftfartsindustrien. Vi mener, at der er brug for et flyselskab i Norge, der sætter kunderne og de ansatte først.

Baseret på den feedback, vi har modtaget fra de kunder, der har rejst med os i sommer og vores kolleger både i luften og på jorden, er vi på rette vej. Dette positive feedback motiverer hele teamet til fortsat at stræbe efter at levere en problemfri og behagelig rejse erfaring,” udtaler administrerende direktør Tonje Wikstrøm i forbindelse med præsentationen af selskabets halvårsrapport.

 

Relaterede artikler:

Norsk flyselskab debuterer fra Oslo

Flyr får sin operative licens på plads

København ikke med i Flyr-opstart