Norges transportminister Knut Arild Hareide åbner den første flyvning, sammen med administrerende direktør i Flyr Tonje Wikstrøm Frislid og koncernchef i Avinor Abraham Foss. Stifteren Erik G. Braathen i baggrunden til højre. (Foto: Flyr | PR)

Norsk flyselskab debuterer fra Oslo

Lavprisflyselskabet Flyr sendte onsdag første Boeing 737 på vingerne efter mange måneders intens forberedelse. Inden årets udgang forventes en øgning fra 100 til 350 ansatte.

Tre nordiske flyselskaber har i løbet af juni haft deres kommercielle debut. Først var det danske Airseven, og herefter fulgte islandske PLAY, mens norske Flyr onsdag gennemførte den første flyvning fra Oslo til Tromsø.

Flyrs første afgang var rutenummer FS408 til Tromsø, og det nye norske lavprisflyselskab havde inviteret transportminister Knut Arild Hareide med til åbningen.

“Dette er et nyt flyselskab, men de har allerede de vigtigste forudsætninger. De har vældigt mange dygtige ansatte med sig, som har lang erfaring fra branchen…Flyr er bygget på den norske model med arbejdsvilkår og de ansatte som en vigtig del af det team, som de ønsker at skabe,” lød det fra ministeren, der tilføjede, at det var den mest positive dag i den periode (siden 24. januar 2020, red.), hvor han har haft ansvaret for luftfart.

Overskudsdeling på vej
Flyet afgik til tiden fra Oslo Lufthavn kl. 11.30 og nåede frem til Tromsø en time og 50 minutter efter starten, og det var en stolt direktør, der på vegne af de 100 ansatte satte ord på dagens betydning.

“Dette er en dag, vi har set frem til i lang tid. Vi ville ikke have været i stand til dette uden vores fantastiske kolleger, partnere, myndigheder og ikke mindst de kunder, der har givet os en strålende modtagelse. Jeg vil gerne takke alle, der har glædet os over og ser frem til at byde dig velkommen ombord på Flyr på fremtidige ture til byer i Norge og kendte og elskede destinationer i Europa,” udtaler administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid.

Direktøren understregede, at det er et flyselskab, som man ønsker at opbygge i tæt samarbejde med de ansatte og fagforeningerne. I dette indgår også en model for overskudsdeling, som samtlige ansatte kommer til at blive en del af.

Tre internationale ruter
Flyr har lagt ud med otte ruter. Fem af ruterne er norske indenrigsruter fra Oslo til Bergen, Bodø, Harstad/Narvik, Tromsø og Trondheim, mens de første internationale ruter går til Alicante, Málaga og Nice fra den norske hovedstadslufthavn.

Det var meningen, at København skulle have været en del af “første bølge”, men der er forventning om, at destinationen kommer på rutekortet på et senere tidspunkt.

Lige nu har selskabet omkring 100 ansatte, og det er meningen, at yderligere 250 ansatte vil være tiltrådt inden årets udgang.

 

Relaterede artikler:

Flyr får sin operative licens på plads

København ikke med i Flyr-opstart

Flyr er navnet på nyt norsk Braathen-flyselskab