Boeing 737-800 fra Flyr. (Foto: Flyr | PR)

København ikke med i Flyr-opstart

Det norske lavprisflyselskab Flyr har åbnet billetsalget til i første omgang otte ruter fra Oslo, men København er ikke blandt destinationerne som ellers oprindeligt planlagt.

I slutningen af juni 2021 sender Flyr – det nye norske start-up – det første fly på vingerne, men der bliver indtil videre ingen danske destinationer på rutekortet.

Det var oprindeligt annonceret, at der i første bølge af opstarten skulle åbnes en rute fra Oslo Gardermoen til Københavns Lufthavn. Ruten bliver imidlertid ikke en del af opstarten, da den danske destination ikke indgår i det indledende billetsalg.

Flyr sætter i dag, 31. maj klokken 12, billetter til salg til de første otte ruter, hvor destinationerne fra Oslo er de norske byer Tromsø, Bodø, Harstad/Narvik, Trondheim og Bergen, mens der også åbnes for salg til Alicante, Malaga og Nice.

Tidligere har Flyr meldt ud, at det vil igangsætte satsningen i tre faser. København og Barcelona var de to øvrige internationale destinationer, der skulle have været med i første omgang, men som altså nu må vente med at få besøg af Flyr-fly af typen Boeing 737-800.

Første flyvning er til Tromsø
Premiereflyvningen fra Flyr sker onsdag 30. juni 2021 klokken 11.35, når et fly letter fra Oslo med kurs mod Tromsø. Den næste dag afgår første fly til Bodø og Harstad/Narvik, og fra 16. august bliver der afgange til Bergen og Trondheim. Alicante, Malaga og Nice bliver betjent fra 21. august.

”Det kribler i kollegaer og partnere for at komme i gang, og ikke mindst oplever vi stor interesse og stort engagement fra folk, der vil ud at rejse. Vi glæder os til at byde dig velkommen om bord på vores første flyvning fra Oslo til Tromsø og til fremtidige ture med os i Norge og Europa,” siger Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

Billetsalget til Flyr-ruterne er indledningsvis kun tilgængeligt for folk, der abonnerer på Flyrs nyhedsbrev. Dette drejer sig om næsten 10.000 personer. Salget for den øvrige del af interesserede Flyr-kunder åbner et par dage senere.

Vil åbne tre CPH-ruter fra regionale lufthavne
30. juni bliver således en vigtig milepæl for Flyr, der i oktober sidste år indsendte en ansøgning til Luftfartstilsynet i Norge om at erhverve sig en kommerciel driftstilladelse (AOC, red.).

Flyr oplyser, at driftstilladelsen vil være på plads i god tid inden opstartsdatoen. Den første Boeing 737-800 ankommer snart til Norge, og Flyr vil udvide flåden og antallet af destinationer i overensstemmelse med efterspørgslen. Indtil videre er det ikke meldt ud, hvilke destinationer der kommer på rutekortet i opstartens anden fase.

Det har tidligere lydt fra Flyr, at der i tredje fase vil være opgraderet til mellem 28 og 30 fly. I denne fase er der blandt andet planlagt ruter fra de regionale lufthavne Bergen, Stavanger og Trondheim til København.

Flyr har i øjeblikket 67 ansatte, hvoraf mange har solid erfaring fra norsk luftfart. Inden årets udgang vil flyselskabet have cirka 350 ansatte. Flyr er grundlagt af Erik G. Braathen i samarbejde med en række tidligere chefer og mellemledere hos Norwegian.

 

Relaterede artikler:

Flyr har København på rutekortet

Flyr i samarbejde med tre handlingselskaber

Flyr er navnet på nyt norsk Braathen-flyselskab