Boeing 737-800 fra Flyr (LN-FGA) ved første ankomst i Oslo Lufthavn den 4. juni 2021. (Foto: Flyr | PR)

Flyr får sin operative licens på plads

Luftfartstilsynet i Norge gav onsdag officielt tilladelse til, at Flyr kan sende første fly i luften om blot 13 dage. Samtidig ankom selskabets andet fly til Oslo Lufthavn.

Premieren for det norske lavprisflyselskab Flyr nærmer sig med hastige skridt.

Onsdag rykkede selskabets operationelle opstart et stort skridt nærmere, idet Luftfartstilsynet i Norge udstedte det nødvendige Air Operators Certificate (AOC), der er den operative driftstilladelse, der giver mulighed for at foretage kommercielle flyvninger.

Dermed kan Flyr være klar til den første flyvning, der finder sted fra Oslo til Tromsø onsdag den 30. juni.

“Vi i Flyr vil takke Luftfartstilsynet for en god og professionel proces. Nu er alle formaliteter på plads, og vi ser frem til at byde vores gæster velkommen ombord,” siger administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid fra Flyr.

Andet fly ankommet til Oslo
Onsdag formiddag kl. 09.42 landede en Boeing 737-800 med den midlertidige irske registrering EI-GVP i Oslo Lufthavn efter en flyvning fra Shannon i Irland. Det er Flyrs anden Boeing 737-800, der er leaset fra Pembroke Aircraft Leasing. Flyet får registreringen LN-FGB i Norge.

Siden den 4. juni har LN-FGA været parkeret i Oslo Lufthavn, således at der nu er to fly klar for det norske lavprisflyselskab.

De to fly har en alder på otte år og har tidligere været beskæftiget hos tyrkiske lavprisflyselskab Pegasus Airlines. Inden leveringen til Flyr har de to fly været en tur forbi den rumænske MRO-virksomhed Aerostar i Bacau, inden turen er gået videre til Shannon i Irland, hvor flyene er blevet malet og klargjort.

Flyr har i øvrigt fået IATA-koden FX, ICAO-koden FOX, mens selskabets callsign, der bruges til kommunikation med lufttrafiktjenesterne. er Greenstar.

Starter med otte ruter
Flyr har i første omgang sat otte ruter til salg. Fem af ruterne er norske indenrigsruter fra Oslo til Bergen, Bodø, Harstad/Narvik, Tromsø og Trondheim, mens de første internationale ruter går til Alicante, Málaga og Nice fra den norske hovedstadslufthavn.

Det var oprindeligt hensigten, at Flyr i første bølge vil anskaffe otte fly, og udover de nævnte ruter var det meningen, at Stavanger og Ålesund også skulle være blandt destinationerne samt Barcelona og København. Men disse destinationer er endnu ikke på rutekortet.

 

Relaterede artikler:

København ikke med i Flyr-opstart

Flyr på vingerne den 30. juni med Pegasus-fly

Flyr i samarbejde med tre handlingselskaber