Mobiltelefoner skabte utryghed på fly

Tirsdag den 3. januar måtte to fly af sikkerhedshensyn returnere til lufthavne i USA, da der om bord i flyene blev fundet efterladte mobtiltelefoner, som ingen passagerer ville vedkende sig. Det var fly fra henholdsvis American Eagle og Air France.

Tændte mobiltelefoner kan udgøre en fare for sikkerheden om bord på fly. Men efterladte mobiltelefoner kan være en endnu større trussel, idet der kan gemmes eksplosive materialer heri.

Det betød tirsdag den 3. januar, at to passagerfly, der var udgået fra amerikanske lufthavne, måtte vende om igen.

Det første tilfælde var et Boeing 777-200 fly fra Air France(AF639) på vej fra Houston med kurs mod Paris-Charles de Gaulle med 288 passagerer og 15 besætningsmedlemmer om bord.

Flyet havde nået sin marchhøjde på 35.000 fod, da der blev fundet en mobiltelefon ombord, som ingen ville vedkende sig. Besætningen besluttede at vende om, og flyet landede sikkert i Houston George Bush Intercontinental Airportto timer senere.

Her blev flyet gennemgået af de amerikanske myndigheder, inden flyrejsen mod Paris kunne genoptages. Flyet ankom til Paris med omkring 5 timers forsinkelse.

To mobiltelefoner på flytoilet

En anden episode fandt sted præcis den samme dag. Her var et Canadair CRJ700 fly fra American Eagle på vej fra Nashville, Tennessee til New York-La Guardia Airport, da der på et flytoilet blev fundet to efterladte mobiltelefoner. Ingen passagerer ville umiddelbart vedkende sig de to telefoner.

Flyets kaptajn besluttede derfor at søge til nærmeste lufthavn for at komme af med de mistænkelige mobiltelefoner. Flyet landede således i Raleigh-Durham omkring 25 minutter senere.

Efter landingen gjorde en af passagererne krav på telefonerne, hvilket medførte, at kaptajnen gav ordre om, at den pågældende passagerskulle fjernes fra flyet.Den mistænkelige flypassagerblev derefter overgivet til FBI-agenter i lufthavnen.

American Eagle-flyet nåede New York med en samlet forsinkelse på 2 timer og 40 minutter.