Kabinen i DAT´s A320-fly. (Foto: DAT/PR)

Moderniserer et af verdens ældste A320-fly

Danish Air Transport har gennemført en omfattende modernisering af kabinen i et af selskabets Airbus A320-fly. Dermed fremstår et af verdens ældste A320-fly som næsten nyt.

Danish Air Transport (DAT) har valgt Airbus A320-flyet som selskabets fremtidige flytype til operationerne på vegne af charterkunderne.

DAT fik sit første A320-fly leveret i maj måned sidste år, og det har været flittigt brugt på charterflyvninger for blandt andet Primo Tours. Pladsen har dog været relativt trang i det det ældre fly, hvorfor DAT i løbet af november og december indsatte en helt ny kabine med high-density stole.

Det har givet noget mere plads til passagererne. I vintertrafikprogrammet flyves der i en konfiguration med 168 sæder, mens antallet øges til 177 og senere 180, når sommerprogrammet træder i kraft. Der mangler en sæderække forrest i flyets højre side, da et galley i øjeblikket optager pladsen.

At skifte kabinen i et A320-fly er ikke billigt. Samlet har det kostet DAT omkring 350.000 euro, hvilket svarer til 2,6 mio. danske kroner. Denne udskrivning er en sjettedel af den pris, som flyet er købt for, hvilket er omkring 15 mio. kroner.

Et af verdens ældste A320´ere
Airbus A320-200 flyet med registreringen OY-LHD havde sin første flyvning i juli måned 1990, hvilket er snart 25 år siden. Med produktionsnummer c/n 113 afsløres der samtidig, at det er et af de ældste A320-fly, som DAT har i flåden. Af de 112 fly, der blev produceret før DAT-flyet, er det kun 23 af disse, der stadig er i drift. De øvrige er blevet skrottet, hugget op eller venter på deres videre skæbne i en hangar.

Men hos DAT er man rigtig stolte over A320-flyet.

“Flyet fremstår rigtig flot som en næsten ny flyvemaskine, selvom det er et af de ældste i verden,“ forklarer administrerende direktør Jesper Rungholm til CHECK-IN.dk.

Oprindeligt blev flyet leveret til Adria Airways, men sidenhen har det været i beskæftigelse hos Aero Lloyd, Transmed Airlines, Cretan Airlines, Air Malta, Afriqiyah Airways og Myanmar Airways International.

DAT har anskaffet sig endnu et A320-fly, der blev leveret lillejuleaften til det danske flyselskab. OY-JRK er kun 21 år gammel med første flyvning den 25. august 1993. Dermed er selskabet oppe på at operere og eje i alt tre Airbus A320-fly.