Mulighed for betalingsparkering i Aalborg Lufthavn

I Aalborg Lufthavn markedsfører man i øjeblikket produktet ‘Direct Parking’, der betyder, at man kan parkere tæt ved terminalen for 70 kroner per døgn. Men Aalborg Lufthavn er stadig betalingsfri lufthavn, understreger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Et af de væsentligste salgsparametre for Aalborg Lufthavn har været tilbuddet om fri parkering i lufthavnen.

Det har i mange tilfælde trukket gæster langvejs fra, idetbesparelsen ved at skulle langtidsparkere en bil i eksempelvis lufthavnene i Billund eller Aarhus kan være betydelig.

Men Aalborg Lufthavn erikke længere heltbetalingsfri. Lufthavnen markedsfører i øjeblikket ‘Direct Parking’ konceptet, hvor 400 parkeringspladser tæt ved terminalen er blevet genstand for betaling.

Priserne er henholdsvis 9 kroner per time, 70 kroner per døgn og 275 kroner per uge. Det er også muligt at købe et årskort til 2.625 kroner.

Til sammenligning koster parkering i Aarhus Lufthavn 80 kroner per døgn, mens Billund Lufthavn også har en pris på 80 kroner per døgn på alle parkeringsområder med undtagelse af P-Huset nær terminalen, hvor der betales 125 kroner per døgn.

Stadig gratis parkering til alle
Af samlet3.750 parkeringspladser i Aalborg Lufthavn er kun400hjemmehørende iDirect Parking-området, hvilket svarer tillidt mere end 10procent.

“Der er stadig gratis parkering til alle, der vil have det. Direct Parking produktet er kommet til på opfordring fra de mange forretningsrejsende på indenrigsruten til København. De ønsker kortere gå-afstand til terminalen,“ fortæller lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Men gå-afstandene er dog ikke voldsomme. Lufthavnsdirektøren har egenhændigt spadseret turen fra terminalbygningen til fjerneste parkeringsplads, og her er der samlet optalt omkring 400 skridt.

Grunden til, at Direct Parking produktet markedsføres i øjeblikket er sammenhængen med et stigende antal ferierejsende op til højsæsonen. Det reducerer udbuddet af parkeringspladser tæt på terminalen, idet særligt charterrejsende har parkeret bilen i en eller to uger, hvilket således går ud over lufthavnens erhvervsrejsende.

“Produktet nyder stigende popularitet. Vi har en gennemsnitlig belægning på over 50 procent,“ fortæller lufthavnsdirektøren, der også er klar til at udvide antallet af gratis parkeringsplader og Direct Parking-pladser, såfremt behovet måtte opstå.