Den danske teolog og forfatter N.F.S. Grundtvig er kommet på halen af et Norwegian-fly.

N.F.S. Grundtvig hyldet på Norwegian-fly

Grundtvig bliver den 14. danske halehelt på Norwegians fly.

I takt med, at Norwegian indfaser splinternye Boeing 737-800 maskiner i sin flyflåde, øges også antallet af nye halehelte. Seneste tilføjelse er den berømte danske teolog, forfatter og digter N.F.S. Grundtvig (1783-1872), hvis portræt nu er folieret på haleroret af en flyselskabets nye maskiner.

Grundtvig bliver den 14. dansker på halen af et Norwegian-fly. Han slutter sig til et væld af andre danske personligheder som eksempelvis, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Karen Blixen, der allerede pryder nogle af flådens haler.

”Grundtvig er internationalt kendt. Hans pædagogiske tanker har inspireret mange og dannet skole for mange pionere i Skandinavien, USA og Asien. På Grundtvig Centeret ved Aarhus Universitet er vi meget stolte over, at Norwegian har valgt netop Grundtvig som halehelt, og dermed medvirker til at styrke interessen for hans virke,” understreger centerleder Michael Schelde.

”Vi er stolte over, at vi endnu en gang får en stor dansk personlighed på haleroret af et af vores nye fly. Grundtvig er en institution i dansk kulturliv, og derfor er det meget glædeligt, at vi nu kan
hylde ham på denne måde,” siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian.

Besynderlige Viking-navne
I efteråret 2015 kom et billede af den danske flypionér Jacob Ellehammer på halen af et Norwegian-fly. Selskabet har i dag mere end 80 såkaldte ”halehelte”, hvoraf langt hovedparten er nordmænd. Kun danskere og svenskere har også fået plads på halerne. Alle halehelte er afdøde inden de bliver hædret.

Norwegian er så vidt vides det eneste flyselskab i verden, der sætter billeder af store personligheder på sine flyhaler. Hos SAS nøjes man med at give flyene lettere besynderlige Viking-navne.

 

 

Relaterede artikler:

Dansk flypioner på Norwegian-hale

H.C. Andersen første dansker på Dreamliner

Strid om helte på Norwegians flyhaler