NAC ind på Embraer-markedet

Det danske leasingselskab Nordic Aviation Capital har købt en amerikansk konkurrent. Dermed får turboprop-eksperten NAC fremover også Embraer-jetfly i sin leasing-portefølje.

Det er ikke fordi det danske leasingselskab Nordic Aviation Capital (NAC) mangler tyngde. Med hele 275 fly i porteføljen kan selskabet med hovedkontor i Billund kalde sig verdens største leaser af turbopropfly. Mere end 40 flyselskaber over hele verden leaser hovedsageligt ATR-fly og Dash 8-fly fra NAC.

Men med et opkøb af det amerikanske leasingselskab Jetscape Aviation Group får NAC også brasilianske Embraer-jetfly i sin portefølje. Det er nemlig den type regionale jetfly med plads til mellem 70 og 100 passagerer, som Jetscape Aviation Group beskæftiger sig med at lease ud.

Spreder aktiviteter
Jetscape har således 28 Embraer E-jets i forskellige størrelser under sine vinger. Desuden har selskabet bestilt yderligere 11 Embraer-fly og administrerer 18 fly for andre ejere. Jetscape-flyene er beskæftiget hos 22 flyselskaber i 15 lande verden over.

NAC’s bestyrelsesformand og stifter, Martin Møller, glæder sig i en pressemeddelelse over, at NAC med købet af Jetscape Aviation spreder selskabets aktiviteter. Og han ser købet som en betydelig strategisk udvikling for selskabet.

11 mia. kroner
I slutningen af 2015 overtog NAC 25 ATR-fly fra leasingselskabet Air Lease Corporation. ATR-flyene er NAC’s foretrukne og selskabet er den største aftager af de fransk-italienske fly, som NAC blandt andet leaser ud til danske Jet Time. Et selskab, som NAC selv ejer en bid af.

Martin Møller Nielsen solgte i august sidste år lidt mere end halvdelen af Nordic Aviation Capital til den svenske kapitalfond EQT VI for et beløb på minimum 11 mia. kroner. Han fik i 2013 overrakt Luftfartspokalen ved årsarrangementet hos De Danske Flyvejournalister.