Check-in-skranker i Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Flughafen Berlin Brandenburg (FBB))

Næsten 20 millioner passagerer i Berlin-lufthavn

Næsten 19,9 millioner passagerer rejste gennemme Berlin Brandenburg-lufthavnen i 2022. Selvom det er 10 millioner flere end i 2021, er det stadig langt efter det samlede passagetal for daværende Tegel og Schönefeld.

Da årets sidste passager var rejst gennem Berlin Brandenburg Airport i 2022, stod tælleapparatet på 19.846.114, hvilket var en fordobling af passagertallet i forhold til 2021, hvor 9.947.006 rejsende benyttede den nye tyske hovedstadslufthavn.

Der er dog stadig lang vej til fordums styrke for lufthavnsoperatøren i Berlin. Berlin Brandenburg Airport – i daglig tale kaldet BER – blev indviet den 31. oktober 2020 under det første år af coronapandemien, men i 2019 repræsenterede de to daværende Berlin-lufthavne, henholdsvis Tegel og Schönefeld, tilsammen en væsentligt større passagevolumen.

Således var der i 2019 i alt 35,65 millioner passagerer der rejste gennem de to daværende Berlin-lufthavne, så det er blot 56 procent af det oprindelige passagertal hos den tyske lufthavnsoperatør FBB, der er hentet tilbage.

Året 2022 bød på 164.293 operationer, hvilket svarer til gennemsnitligt 121 passagerer per afgående og ankommende fly. Mængden af luftfragt landede på beskedne 31.827 tons, hvilket sammenlignet med eksempelvis Billund Lufthavn er under det halve.

Turismen i Berlin ved at tage fart
Selskabet bag den nye tyske hovedstadslufthavn, der er ejet af den tyske regering sammenmed delstaterne Berlin og Brandenburg, har siden starten været udfordret finansielt, idet coronapandemien forpurrede opstarten. Konsekvensen har været, at ejerne har lovet at pumpe 2,4 milliarder euro (17,9 milliarder kroner) ind i lufthavnsselskabet inden 2026. 

Den fortsatte stigning i passagertallet skaber dog optimisme hos lufthavnens administrerende direktør.

“Fordoblingen af ​​rejsende i forhold til året før viser, at BER er blevet godt modtaget. I det seneste år var folk fra regionen glade for flere muligheder for at flyve på ferie. Samtidig er turismen i hovedstadsregionen igen ved at tage fart,” siger Aletta von Massenbach.

Hun fremhæver samtidig, at lufthavnen har arbejdet for at imødegå de kapacitetsudfordringer, som andre større lufthavne i Europa oplevede sidste sommer. Det skete ved en hurtig genåbning af Terminal 2 samt ved at indføre flere automatiserede og digitale tjenester, som den nye driftsdirektør, svenske Thomas Hoff Andersson, har været initiativtager til.

De største operatører i Berlin Brandeburg Airport er i dag EasyJet, Eurowings og Ryanair.

 

Relaterede artikler:

EU godkender milliardstøtte til nordeuropæisk lufthavn

Tidligere CPH-chef ny direktør i tysk storlufthavn

9,95 millioner passagerer i Berlin Brandenburg