En Airbus A320-200neo fra Lufthansa. Foto: Flughafen Berlin Brandenburg (FBB)

9,95 millioner passagerer i Berlin Brandenburg

Berlin Brandenburg gør nu status efter det første hele år, hvor storlufthavnen har været åben. Blot 9,95 millioner passagerer rejste via lufthavnen i 2021, men til gengæld var der stigning i fragtmængderne.

Selvom 9,95 kan lyde som prismærkaten på en vare i det lokale supermarked, dækker tallet faktisk over antallet af rejsende, der sidste år benyttede Berlin Brandenburg Airport – dog i millioner.

Trafikken i den tyske hovedstadslufthavn tiltog i løbet af året, men så førte omikronvarianten til, at Tyskland nu kæmper med en fjerde bølge af COVID-19.

Varianten aflyste dog ikke juletrafikken i Berlin Brandenburg helt og aldeles, lyder det nu fra lufthavnen. I alt rejste 1,06 millioner passagerer via lufthavnen i december sidste år, hvilket dog er 160.000 færre end i november.

De 9,95 millioner passagerer, der rejste fra eller til lufthavnen sidste år, udgjorde næsten en tredjedel af tallet fra 2019, som var 35,65 millioner. Det er dog vigtigt at notere sig, at det høje 2019-tal stammer fra to lufthavne.

Året startede ”forsigtigt”
Åbningen af den nye storlufthavn i Tysklands hovedstad betød nemlig, at Berlin Tegel Airport blev lukket. Samtidig blev Berlin Schönefeld Airport slået sammen med Berlin Brandenburg, der åbnede 31. oktober 2020.

I pressemeddelelsen fra lufthavnen lyder det, at sidste år startede ”forsigtigt”. I perioden mellem januar og juni benyttede 1,59 millioner passagerer lufthavnen. Sommerferiens komme og lempelser af rejserestriktioner i mange lande betød dog, at trafikken tog til.

I årets andet halvår passerede i alt 8,36 millioner rejsende igennem lufthavnen. Det toppede i oktober, hvor Berlin Brandenburg registrerede 1,7 millioner passagerer. Selvom antallet af rejsende har været påvirket af COVID-19, har der dog stadigvæk været godt gang i luftfragten.

Overgår 2019 med 300 ton
Berlin Brandenburg fortæller, at der i december sidste år blev håndteret 3.100 ton gods i lufthavnen, hvilket er 300 ton flere end i 2019. Når man kigger på hele 2021, blev der håndteret 27.500 ton gods i lufthavnen. Det er 7.500 ton færre end 2019-niveauet.

Lufthavnen har kun været åben under pandemien og har altså ikke oplevet et normalt år endnu. Det var først i december sidste år, at begge lufthavnens startbaner blev taget i brug igen. Hidtil har de stort set kun været benyttet skiftevis, da de færre flyvninger har overflødiggjort brugen af begge.

 

Relaterede artikler:

Tidligere CPH-chef ny direktør i tysk storlufthavn

Storlufthavn skal bruge penge for at undgå konkurs

BER tager begge baner i brug igen