Næsten 20 procent fremgang i Aalborg Lufthavn

Også Aalborg Lufthavn oplevede et rekordår i 2010. I alt 1.343.458 passagerer rejste gennem den fremadstormende nordjyske lufthavn. Det svarer til en fremgang på imponerende 19,5 procent. Ifølge lufthavnsdirektøren er kursen sat i retning af at blive en mere international lufthavn.

(OPDATERET)

I 2008 kunne Aalborg Lufthavn fejre, at man rundedeen million passagerer.Blot to år senere er antallet af passagerer i den nordjyske lufthavn vokset med ikke mindre end 300.000 til 1.343.458, der blev det præcise passagertal for 2010. Det var samtidig en imponerende vækst på 19,5 procent i forhold til året førtrods askeskyen i april månedog voldsomt vintervejr ved årets slutning.

Det er først og fremmest lufthavnens status som indenrigslufthavn, der sikrer et stabilt passagergrundlag. Der var da også 1.060.284 passagerer, der rejste på indenrigsruten mellem Aalborg og København. En rute, der dagligt udbyder 24 returflyvninger med SAS, Cimber Sterling og Norwegian som operatører.

“En netop afsluttet analyse viser, at Aalborg Lufthavn har fordoblet antallet af fritidsrejsende mellem København og Aalborg, så en stor del af vores vækst ligger naturligvis i det forretningsområde. Analysen viser samtidig, at antallet af forretningsrejsende har været status quo i forhold til 2009,“ fortæller lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Men forventningerne til den fremtidige passagerudvikling ligger i udenrigstrafikken. Her rundede lufthavnen 150.000 passagerer i 2010, hvilket svarer til en fremgang på 54,1 procent i forhold til 2009 og en firedobling i løbet af de seneste fem år.

I slutningen af året fik Aalborg Lufthavn bekræftet KLM´s planer om en rute til Amsterdam, der åbner ved sommerfartplanens begyndelsen i slutningen af marts måned. En aftale der betyder, at Aalborg Lufthavn for alvor melder sig ind i kampen om den jyske udenrigstrafik.

“For mig at se er indgåelse af denne aftale en manifestation i vores bestræbelser på at blive en mere international lufthavn, og selve ruten får kæmpe betydning for hele regionen,“ vurderer Søren Svendsen.

Også chartertrafikken voksede i Aalborg Lufthavn i 2010. Her var det dog en mere beskeden fremgang på 10,3 procent i sammenligning med året før.

I den kommende sommersæson kommer Århus Charter med to nye destinationer, nemlig Santorini og Cypern, Star Tour kommer med Dalaman i Tyrkiet, mens Gislev Rejser tilbyder flere destinationer i Frankrig.

Foto: Aalborg Lufthavns passagertrafikvoksede med næsten 20 procent i 2010.