Navneforviklinger hos SAS

To norske politikere lydende navnet “Jarle Nilsen“ undgår at booke på samme fly – risikerer annullering.

Er man i besiddelse af et almindeligt navn, og ikke har mellemnavne til at sikre sig en mere unik identitet, risikerer man at få annulleret sin booking. Det skriver norske boarding.no.

Det har to norske politikere fra Arbeiderpartiet tidligere måttet sande. Engang hvor begge politikere lydende navnetJarle Nilsen skulle med partiet på en rejse til København, kunne begge ikke få lov at checke-in. Sagen var den, at der var to enslydende navne på flyet, hvilket havde betydet, at den ene booking var blevet annulleret, da SAS betragtede det som en dobbeltbooking.

Nu er det sket igen i forbindelse med partiets nyligt afholdte landsmøde, hvor der igen stod to personer med navnet Jarle Nilsen på samme fly. Partikontoret fik dog i sidste øjeblik udredt miséren, så begge rejsende fik en billet.

Thomas Midteide

Thomas Midteide:

“Vi har langt et filter ind i vores bookingsystem“

Sagen har vakt stor medieopmærksomhed i Norge, hvor den norske informationsdirektør i SAS, Thomas Midteide har udtalt til NRK, at SAS-bookingsystemet fungeres således, at det altid vil opfatte det som en dobbeltbooking, såfremt der er to enslydende navne på samme fly. Normalt vil SAS ikke uden varsel annullere en booking, men det skete i dette tilfælde.

“Vi har nu lagt et filter ind i vores bookingsystem, der sikrer, at det ikke bliver opfattet som en dobbeltbooking, hvis der optræder to Jarle Nilsen på samme fly,“ siger Thomas Midteide til NRK.