Norwegians Boeing 787-8 Dreamliner i Købehavns Lufthavn.

New York-rute offentliggøres i morgen

Norwegians kommende rute fra København til New York-JFK offentliggøres i morgen på et pressemøde i Stockholm sammen med andre rutenyheder fra de skandinaviske hovedlufthavne.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har indkaldt til pressemøde i morgen kl. 10.30 på Nordic Light Hotel i Stockholm. Koncernchef Bjørn Kjos vil være flankeret af direktørerne fra de tre største skandinaviske lufthavne, herunder Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne A/S.

På pressemødet vil Norwegian blandt andet løfte sløret for den kommende rute fra København til New York-JFK, der vil blive igangsat i foråret 2014. Det erfarer CHECK-IN.dk.

Men tilstedeværelsen af lufthavnsdirektørerne fra Oslo Lufthavn og den svenske hovedstadslufthavn i Arlanda antyder, at der også kommer rutenyheder fra disse to skandinaviske lufthavne, der indtil videre har fået en pionerrolle med Norwegian-ruter til Bangkok og New York samt Fort Lauderdale senere på året.

I luftfartskredse spekuleres der allerede i, hvilke nye destinationer, der vil blive præsenteret fra Oslo og Stockholm. Blandt kvalificerede gæt finder man Los Angeles på den amerikanske vestkyst, Johannesborg i Sydafrika samt Rio de Janeiro i Brasilien. Sidstnævnte destination har et stort potentiale, da Brasilien er en af de væksttunge BRIK-lande, ligesom den brasilianske millionby er vært for VM-fodbold i 2014 og De Olympiske Lege i 2016.

Tak for sidst til SAS
Valget af tid og sted for præsentationen af de nye ruter er ingenlunde tilfældigt, selvom Norwegian-boss Bjørn Kjos sikkert vil hævde det modsatte.

Tirsdag den 25. juni havde SAS valgt Norwegians hjemmebane i Oslo som lokation for et stort pressemøde, hvor købet af 12 nye langdistancefly blev afsløret. Det skete præcis på samme tidspunkt, hvor Bjørn Kjos netop havde sat sig ombord i et fly med kurs mod Seattle for at hjembringe Norwegians første Dreamliner-fly sammen med en skandinavisk pressedelegation. SAS fik derfor udelt medieopmærksomhed i hele Skandinavien, og da de skandinaviske journalister kom hjem med Dreamliner-flyet interesserede de sig mere for SAS-flyordren end Norwegians nye langdistancefly.

Derfor er valget af Stockholm som lokation for pressemødet angiveligt valgt på baggrund af en mediestrategi, der kort og godt handler om maksimal medieopmærksomhed i tillæg til drilleri af konkurrenten. Stockholm er nemlig byen, hvor SAS har sit hovedkvarter, og tidspunktet for pressemødet falder sammen med, at SAS mindre end 22 timer senere vil offentliggøre sit regnskab for finansårets tredje kvartal. Det vil ske, mens alle de større skandinaviske avisers forsider onsdag morgen vil være prydet af omtalen af Norwegians nye langdistanceplaner.