CRJ700-fly fra Nordica. Foto: Pedro Aragão / Wikimedia Commons

Nordica lukker endnu en rute til København

Det estiske flyselskab Nordica lukker sin base i Holland og nedlægger ruten fra Groningen til København i slutningen af december.

Det estiske flyselskab Nordica har besluttet at lukke sin base i Groningen i Holland, og dermed nedlægges selskabets ruter fra Groningen til København og München.

Nordica har hidtil fløjet 12 gange om ugen mellem Groningen og København på polske LOT’s rutenumre, da Nordica og LOT siden 2016 har haft et strategisk samarbejde. Men den 28. december flyver Nordica for sidste gang mellem Groningen og København.

Nordica indsatte ved indgangen til sommersæsonen i år et CRJ700-fly med plads til 70 passagerer på ruten, som indtil da var blevet betjent af britiske bmi regional med de mindre Embraer ERJ-145-fly, som har plads til 49 passagerer.

Med stationeringen af et CRJ700-fly i Groningen var det planen, at Nordica selv skulle stå for at betjene ruterne til både København og München. Den seneste tid er ruten til København dog igen blevet betjent af bmi regional med Embraer ERJ-145.

Rute fra Örebro blev også lukket
I sommer lukkede Nordica ruten mellem København og Örebro i Sverige – en rute som det estiske flyselskab gennem tre år havde betjent på en kontrakt mellem Nordica og de lokale myndigheder i Örebro.

Nordica presses også af hård konkurrence på de baltiske markeder, og i november meddelte selskabet, at det har besluttet at lukke ruterne fra Tallinn til Oslo, Amsterdam og Sankt Petersborg i begyndelsen af 2019.

Flere ressourcer til ACMI-flyvninger
Nordica oplyste i en pressemeddelelse, at selskabet i stedet vil kanalisere ressourcer over til den del af forretningen, der bidrager til en positiv bundlinje, og det er blandt andet de wetlease- og ACMI-flyvninger, der gennemføres for LOT og SAS.

“Et stadig stigende antal flyselskaber etablerer ruter til Tallinn, og konkurrencen er hård. Under disse betingelser giver det mening for os at styrke den profitable eksport af flyvninger til andre markeder for at kunne sikre en økonomisk bæredygtig drift. Men Tallinn er stadig meget vigtig for os og vil også være det i fremtiden,” sagde Hannes Saarpuu, der er chef for Nordic Aviation Group, som er selskabet bag Nordica.

 

Relaterede artikler:

Nordica lynlukker tre ruter

Nordica-rute fra København lukker

Nordica forventer at åbne tre nye baser