Repræsentanter fra BALPA og Norse Atlantic Airways. (Foto: BALPA | Twitter)

Norse i aftale med britisk pilotforening

En overenskomstaftale mellem det norske langdistanceflyselskab Norse Atlantic Airways og den britiske pilotforening BALPA vil skabe hundredvis af pilotjobs i Storbritannien.

I løbet af 2022 vil det norske startup Norse Atlantic Airways begynde at flyve mellem Europa og USA.

Nu har flyselskabet fået en overenskomst på plads med en af de vigtige samarbejdspartnere, den britiske pilotforening BALPA, skriver Norse i en meddelelse til Oslo Børs.

“Vi er begejstrede for at samarbejde med BALPA om at tilbyde piloter mulighed for at vende tilbage til cockpittet og skabe hundredvis af nye job i Storbritannien, især efter en hård tid for hele luftfartsindustrien,” siger Norse Atlantic Airways’ administrerende direktør, Bjørn Tore Larsen.

“Passionen og professionalismen, som BALPA -teamet demonstrerer, er præcis det, vi leder efter hos Norse,” lyder det videre.

Et glimt af håb
BALPA’s nationale rådgiver Terry Brandon kalder aftalen for et tiltrængt glimt af håb for den hårdt kæmpende britiske luftfartsindustri.

”Vi er glade for at byde Norse Atlantic Airways velkommen til London og de nye job, de vil levere på dette kritiske tidspunkt,” siger han.

“Denne overenskomst vil sørge for, at der er et frugtbart samarbejde mellem BALPA og Norse og sikre, at Norse er et godt sted at arbejde.”

Norse er startet af Bjørn Tore Larsen, og har Bjørn Kjos og Bjørn H. Kise i ejerkredsen. Flyselskabet har annonceret, at det vil flyve fra Oslo, London og Paris til henholdsvis New York, Los Angeles og Miami.

Flyselskabet har indgået leasingaftaler for 15 Boeing 787 Dreamlinere i varianterne 787-8 og 787-9. Norse forventer, at samtlige fly er i drift i sommeren næste år, og at der til den tid vil være ansat 1.600 medarbejdere.

Styr på aftalerne
Tidligere i år underskrev Norse og International Transport Federation (ITF), der repræsenterer mange af verdens organiserede transportarbejdere, en aftale om gensidig anerkendelse.

I en fælles pressemeddelelse hed det, at anerkendelsesaftalen har som mål ”at sikre kollektive forhandlingsaftaler med flyselskabets fremtidige kabinepersonale samt piloter i Europa og USA.”

Med aftalen blev det slået fast, at Norse har en tilknytning til de organiserede fagforeninger. En tilknytning der er vigtig, fordi Norwegian, der også havde mange transatlantiske flyvninger, i sin tid havde talrige slagsmål med især de amerikanske fagforeninger.

 

Relaterede artikler:

Norse forventer opstart i foråret 2022

Norse øger til 15 Dreamliner-fly før opstarten

Norse vil anerkende fagforeninger