Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

Norwegian åbner langdistanceruter fra London

Det norske lavprisflyselskab Norwegian indleder næste år sin internationale styrkeprøve på langdistanceflyvninger. Selskabet vil flyve til tre amerikanske destinationer fra London Gatwick-lufthavnen.

De nuværende problemer med Dreamliner-flyene har ikke fået Norwegian til at miste modet eller justere ambitionerne. Det norske lavprisflyselskab indleder nemlig næste sommer en international satsning på langdistanceruterne ved at etablere tre nordamerikanske ruter fra London Gatwick lufthavnen.

Ifølge Airlines Routes bliver der tale om flyvninger til New York-JFK, Los Angeles og Fort Lauderdale fra den britiske storlufthavn.

Der startes op den 2. juli med to ugentlige afgange til Los Angeles på onsdage og søndage. Den 3. juli etableres ruten til New York-JFK, der vil operere tre gange om ugen på tirsdage, torsdage og lørdage. Den 4. juli startes op fra London til Fort Lauderdale, der vil få to ugentlige afgange på mandage og fredage.

Norwegian ser ud til at blive alene på alle tre ruter, da der ikke i øjeblikket er andre flyselskaber at konkurrere med til de tre nordamerikanske destinationer. Alle ruterne skal flyves med Boeing 787-8 Dreamliner.

“Der er stor efterspørgsel på direkte flyvninger til lave priser mellem Storbritannien og USA. Dette gælder specielt til og fra London Gatwick, hvor ingen andre flyselskaber tilbyder disse ruter. Vi ser frem til at byde en masse nye rejsende velkommen om bord på vores splinternye fly. Lanceringen af interkontinentale flyvninger mellem London Gatwick og USA er en vigtig del af vores internationale ekspansionsstrategi for at få et stærkere fodfæste i markeder uden for Skandinavien,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos fra Norwegian.

Ventet satsning
Det er ikke overraskende, at Norwegian vælger at etablere langdistanceruter fra London Gatwick, hvor selskabet i forvejen har etableret base med to Boeing 737-800 fly, der betjener en række ruter til Sydeuropa. I forvejen er Norwegian en af den britiske hovedstadslufthavn større operatører.

Spanske medier har tidligere rapporteret, at Norwegians koncernchef Bjørn Kjos har ført forhandlinger med den spanske lufthavnsoperatør AENA og de lokale turistmyndigheder om etablering af langdistanceruter fra Barcelona eller Madrid. Om denne satsning kommer oveni, eller om der har været tale om et valg mellem London eller Spanien som udgangspunkt for nye langdistanceruter, er endnu uklart.