Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Jørgen Syversen | Creative Commons)

Norwegian bekræfter ruteansøgning til Brasilien

Destinationer i Brasilien kan snart komme på rutekortet hos Norwegian, der har ansøgt om lov til at operere til og fra landet.

Norwegian har atter øjnene rettet mod det sydamerikanske marked.

Lavprisflyselskabet bekræfter, at det har sendt en ansøgning til Brasiliens civile luftfartsmyndighed, ANAC (Agência Nacional de Aviação Civil, red), om tilladelse til at flyve til og fra det store land med de velkendte sambarytmer.

“Som et ambitiøst flyselskab med en stor flyordre har vi ikke gjort nogen hemmelighed ud af planerne om at udvide til andre dele af Sydamerika,” siger en talsmand fra Norwegian ifølge Air Transport World.

Det tager oftest omkring 90 til 120 dage at få en godkendelse på plads, så Norwegian afventer i øjeblikket ANAC. Norwegian trådte ind på det sydamerikanske marked i ferbaur i år, da selskabet åbnede en rute mellem London Gatwick og den argentinske hovedstad, Buenos Aires.

Stort potentiale i Brasilien
Norwegian har foreløbigt kun ansøgt om lov til at flyve til og fra Brasilien. Flyselskabet skal derfor stadig have et brasiliansk Air Operators Certificate (AOC), inden flyene kan tage passagerer med.

”Norwegian har en stærk tro på, at forbindelser mellem Storbritannien og Brasilien i øjeblikket er underserviceret og domineret af høje priser. Vi kan bekræfte, at vi har ansøgt om at flyve til og fra Brasilien, da dette marked viser stort potentiale,” siger Norwegian-talsmanden.

Det er uvist, hvad Norwegian konkret ønsker at foretage sig i Brasilien. Det sydamerikanske land er verdens femtestørste målt på areal og det sjettestørste land i forhold til indbyggertal.

Vil verden rundt
Norwegian har tidligere ytret ønske om at flyve mellem Sydamerika og Asien med stop undervejs i Australien. Den australske avis The West Australian skrev i februar i år, at lavprisflyselskabet har fået de australske myndigheders tilladelse til at åbne en rute mellem Buenos Aires og Perth på den australske vestkyst.

Herudover har Norwegian ansøgt om lov til at operere fra Perth til Singapore. Da flyselskabet sidste år åbnede en rute mellem London Gatwick og Singapore, vil det – hvis tilladelserne kommer i hus – således blive muligt at flyve med Norwegian jorden rundt. En helt særlig situation, hvor man som passagerer vil kunne nyde ’rundfarten’ i de moderne Boeing 787 Dreamlinere.

 

Relaterede artikler:

Norwegian vil flyve fra Sydamerika til Asien

Norwegian kigger på Brasilien

Norwegian sikrer sig argentinsk driftstilladelse

Første fly til Norwegian Air Argentina

Norwegian vil flyve fra Argentina til Danmark