Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

Norwegian firdobler langdistanceflåde

Med en bestilling på 19 Boeing 787-9 Dreamliner fly vil Norwegian indenfor de næste fem år firdoble sin langdistanceflåde til i alt 38 fly.

Norwegian fortsætter med at udvide sin internationale operation og udvider langdistanceflåden med 19 Boeing 787-9 Dreamlinere. Aftalen er er den største enkeltbestilling af Boeing 787-9 i Europa. Dette er mere end en firedobling af Norwegians nuværende langdistanceflåde, som i løbet af de næste fem år vil komme til at bestå af 38 Dreamlinere. Den nye ordre skal give selskabet mulighed for at lancere endnu flere langdistanceruter og ekspandere sit eksisterende netværk i de kommende år.

Norwegian opererer på nuværende tidspunkt otte 787-8 Dreamlinere og har 11 af de større 787-9 i bestilling. Med dagens ordre vil Norwegians langdistanceflåde bestå af 38 Dreamlinere i 2020. Aftalen indeholder også en købsoption på yderligere ti fly af samme type. De første leveringer fra den nye ordre vil begynde i 2017. Med sin længere krop kan 787-9 flyve 53 flere passagerer end 787-8-maskinen. Norwegians helejde datterselskab Arctic Aviation Assets Limited (AAA) vil eje flyene.

”Denne bestilling af 19 nye Dreamlinere er en stor milepæl, og gør det muligt for Norwegian at tilbyde en bred vifte af nye ruter til rejsende verden over. Vi har nu opereret langdistanceflyvninger i to år, og vores belægning ligger gennemsnitlig over 90 procent, hvilket viser efterspørgslen på billige billetter mellem Europa og USA og Europa og Asien. Denne efterspørgsel kommer definitivt til at blive endnu større i fremtiden. For at kunne vokse og dermed styrke vores konkurrencekraft er Dreamlineren helt afgørende. Den har både lavt brændstofforbrug og bedste passagerkomfort,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Udsøgt komfort
Norwegians version af 787-9 Dreamliner har 344 sæder, hvoraf 35 er i Premium og 309 i Economy.

”Norwegian har været førende i at bruge Dreamlinerens enestående ydeevne til at udvikle en succesfuld lavprislangdistanceoperation. Tilføjelsen af de nye 787-9 Dreamlinere i Norwegians flåde vil gøre det muligt for selskabet at udvide sit rutenet, tilbyde flere sæder og udsøgt passagerkomfort,” siger Todd Nelp, Vice President of European Sales, Boeing Commercial Airplanes.

Med dagens ordre på 19 787-9 har Norwegian mere end 150 fly i bestilling hos Boeing inklusive 100 737 MAX. Derudover har selskabet 100 Airbus A320neo i bestilling.