Flysæder i Norwegians Boeing 737-800.

Norwegian indfører nyt priskoncept

Norwegian har i al stilhed indført en ny serviceklasse, der hedder ‘LowFare+’. Her er det muligt at medbringe bagage og foretage sædereservation uden tillæg.

Norwegian har netop lanceret et nyt priskoncept, der hedder “LowFare+“. Priskonceptet er at finde på samtlige europæiske flyvninger samt i Economy-kabinen på selskabets oversøiske flyvninger.

Hidtil har Norwegian opereret med begreberne “LowFare“ og “Flex“, hvor LowFare har været kendetegnet ved, at det var den rene billetpris, hvor der skulle betales ekstra for en række ydelser. Derimod har Flex haft samtlige disse ydelser inkluderet.

Med et nye priskoncept LowFare+ ligger Norwegian sig midt imellem de to pristyper. På denne billettype er det muligt at medbringe et stykke indskrevet bagage på 20 kg, ligesom sædereservation er blevet uden ekstra omkostninger. På de oversøiske flyvninger er måltider samtidig blevet inkluderet.

Der er dog stadigvæk en begrænsning i, at det ikke er muligt at få refunderet billetten, når den først er købt og betalt. Til gengæld er det muligt på LowFare+ at ændre reservationen mod betaling af et gebyr samt at tilkøbe hurtigere sikkerhedskontrol i lufthavnen via Fast Track.

“Det er et produkt, der gør det lettere og billigere for folk at booke med bagage og sædevalg. Ved at tilvælge LowFare+ bliver bookingprocessen kortere med færre steps. Derudover har vi også gjort det lettere at sammenligne vores produkter ved hjælp af en billettype-tabel, som giver overblikket over de enkelte produkter,“ forklarer Norwegians danske informations- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til CHECK-IN.dk.

LowFare+ læner sig opad SAS Go
Baggrunden for introduktionen af den nye pristype er ifølge Norwegian, at selskabet har mærket en efterspørgsel i markedet efter den.

Den nye LowFare+ lægger sig meget tæt på af det produkt, som hedder SAS Go hos konkurrenten.

Hos SAS kan man på europæiske flyvninger frit medbringe et stykke bagage på 23 kg samt håndbagage på maksimalt 8 kg. Herudover er der fri sædereservation fra 22 timer før afgang. Norwegian tilbyder med LowFare+ 20 kg bagage, 10 kg håndbagage samt sædereservation.

Prisforskellen på LowFare og LowFare+ er typisk 400 kroner per enkeltrejse ved oversøiske flyvninger samt 90 kroner på en flyvning mellem København og Aalborg.