Norwegian lejer Boeing 757 som reservefly

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har indgået en aftale med britiske Titan Airways om at wet-lease kapacitet efter behov frem til den 11. januar næste år. Det betyder, at Norwegian-kunder blandt andet skal flyve med Boeing 757-fly.

Det kniber åbenbart for det norske lavprisflyselskab Norwegian at følge med den hastige vækst i selskabet.

I løbet af sommeren har Norwegian eksempelvis haft indlejet det danske charterflyselskab Jet Time til at flyve på flere ruter, herunder indenrigsruten fra København til Karup. Rent faktisk har Jet Time haft to fly med besætning beskæftiget på vegne af det norske lavprisflyselskab.

Norwegian har netop indgået en aftale med det britiske charterflyselskab Titan Airways, der frem til 11. januar 2013 skal hjælpe selskabet med reservekapacitet, når der er behov for det.

Det vil være fly af typen Boeing 737-300 og Boeing 757-200, der således skal flyve under Norwegians rutenummer. Det bekræfter Norwegian overfor det norske luftfartssite Hangar.no.

“Vi har indgået en aftale med Titan Airways for at have kapacitet i baghånden, hvis der skulle dukke tekniske problemer op med nogen af vore egne fly. Indtil videre er der ingen planlagte flyvninger med selskabet. For os er det godt at have en aftale, hvor et selskab kan træde ind efter behov, for alternativet vil være aflysninger, og det vil vi gøre alt for at undgå,“ forklarer kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Mere plads
De Norwegian-kunder, der måtte komme til at flyve med Titan Airways, kan se frem til mere plads ombord.

Titans fly af typen Boeing 737-300 er indrettet i en version med 130 sæder mod normalt 148 sæder i den tilsvarende udgave hos Norwegian eller Jet Time.

Skulle det blive nødvendigt at indsætte det større Boeing 757-200 fly, bliver det i en version med 202 sæder, hvilket også levner relativt god plads til passagererne. Boeing 757-flyene skal formentlig anvendes som reservekapacitet til Norwegians Boeing 737-800 fly, der har i alt 186 sæder.

Titan Airways er et flyselskab, der ofte bliver brugt at de store britiske Premier League-fodboldklubber samt af mange rock- og popmusikere på turné. Således var det netop et Boeing 757-200 fly fra Titan Airways, der sidste år i februar måned bragte fodboldspillerne fra Chelsea FC til UEFA Champions League-kampen i København mod FCK.