Et Norwegian Boeing 737-800 fly foran Aalborg Lufthavns terminalbygning. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Norwegian lukker Aalborg-rute

Norwegian stopper fra den 19. januar beflyvningen af ruten mellem Aalborg og Oslo. Det bliver dermed den tredje storbyrute, som det norske lavprisflyselskab må opgive fra Aalborg Lufthavn.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har haft stor succes på Danmarks største indenrigsrute mellem København og Aalborg. Her flyves der op til otte gange på hverdagene med de store 186-sæders Boeing 737-800 fly.

Derimod kniber det med at få succes på ruterne fra den nordjyske lufthavn til de europæiske storbyer. Tidligere har Norwegian uden held forsøgt sig med ruter til Paris og Berlin. Nu må Oslo-ruten, der blev åbnet den 2. april i år også lade livet. Det sker den 19. januar, hvor der flyves den sidste afgang på ruten.

“Vi viderefører desværre ikke ruten mellem Aalborg og Oslo. Det skyldes, at lønsomheden på ruten ikke har været god nok. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er helt afgørende for os, at vi er lønsomme på de ruter, vi opererer,“ siger kommunikationsrådgiver Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

Norwegian afviser dog at have problemer med at få lønsomhed i storbyruter fra Aalborg Lufthavn. Norwegian fløj i 12 måneder mellem Aalborg og Paris og i blot ni måneder til Berlin. Herudover har det også været svært at løbe London-ruten i gang, der midlertidigt måtte lukke i vintertrafikprogrammet 2011/12, men i dag flyves med tre ugentligt afgange.

“Generelt er vi meget tilfredse med vores ruter til og fra Aalborg. Vi har opereret herfra i fem år og har vi kun set, at enkelte ruter ikke har været lønsomme. Vi ser Aalborg Lufthavn som en vigtig del af vores operation i Danmark. Norwegian har lagt mange ruter fra herfra, fordi vi ser et stort potentiale i regionen, og vi oplever, at nordjyderne har taget rigtig godt imod os,“ siger Daniel Kirchhoff.

SAS vil flyve Aalborg-Oslo
Udover indenrigsruten til København opererer Norwegian i dag direkte udenrigsruter fra Aalborg til London, Alicante, Málaga og Palma de Mallorca.

Når Norwegian trækker sig fra Oslo-ruten, vil de nordjyske flypassagerer stadig have mulighed for at rejse direkte til den norske hovedstad.

Sun-Air flyver to gange dagligt på vegne af British Airways på ruten til Oslo, men North Flying på vegne af Air Norway har en ugentlig afgang i hver retning. SAS meddelte i sidste uge, at selskabet på begynder beflyvning af Aalborg-Oslo ruten fra den 30 marts næste år. SAS vil benytte fly af typen Boeing 737-700/800, der har en kapacitet på henholdsvis 141 og 186 sæder.