Norwegian lukker indenrigsruten til Billund

Efter knapt to en halv uges drift har Norwegian besluttet at lukke den nye indenrigsrute til Billund. Selskabets sidste afgang på ruten vil være den 4. april.

Lavprisflyselskabet Norwegian lukker pr. 4. april sin rute mellem Billund og København. Ruten blev åbnet den 14. februar og nåede derfor knapt at komme i gang, før den igen måtte lade livet.

“Det er beklageligt over for vores passagerer, at vi nu er nødt til at indstille en af de 40 ruter, men Norwegian kan ikke flyve på en rute, der ikke er tilstrækkelig lønsom. Vi må se i øjnene, at København-Billund ikke har levet op til den lønsomhed og passagertilvækst som vi forventer, og som vi har oplevet på Karup og Aalborg,“ siger presse- og markedschef fra Norwegian Johan Bisgaard Larsen.

Ruten blev opereret med tre hverdagsafgange samt to afgange på søndage, ialt 17 afgange pr. uge. Der er altså tale om lidt mere end 2.500 sæder hver vej, der skulle sælges til Norwegians lave priser. Men efterspørgslen angiveligt ikke stor nok, ligesom det må antages, at Cimber Sterling formåede at imødegå konkurrencen ved at nedsætte selskabets priser på ruten.

De passagerer, som har booket billetter på ruten med afgang efter 4. april, vil blive kontaktet af Norwegian og få alle deres udgifter refunderet.