Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

Norwegian: Mange vil købe eller fusionere

Norwegian har i en børsmeddelelse bekræfet, at selskabet har modtaget “adskillige” henvendelser om aktiekøb, fusion samt operationelle og finansielle samarbejder.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har været i vælten gennem de seneste par måneder, og der er der flere årsager til.

For det første kom Norwegian ud af årets første kvartal med et dundrende driftsunderskud på 2,2 milliarder norske kroner, ligesom selskabet kæmper med stigende brændstofudgifter samt store udfordringer med finansiering og rekapitalisering.

Oveni dette meddelte International Airlines Group (IAG) den 12. april, at den britisk-spanske luftfartskoncern havde købt 4,61 procent af aktierne i Norwegian Air Shuttle ASA med  henblik på at fremsætte et købstilbud på samtlige aktier.

Det har fået den samlede luftfartsbranche til at rette øjnene mod Norwegian, og handelen med selskabets aktier på Oslo Børs har været ganske livlig med store kursudsving.

Stor interesse for selskabet
Ifølge Norwegian har der i kølvandet på de to købstilbud fra IAG været mange bejlere, der har kontaktet selskabet.

“Siden den 12. april 2018 har selskabet modtaget forespørgsler fra adskillige parter, som har udtrykt indikativ og præliminær interesse i aktiekøb, fusioner, strukturelle transaktioner, finansiering af koncernen og forskellige former for operationelle og finansielle samarbejder,” bekræfter Norwegian i en børsmeddelelse.

Hos Norwegian understreger man, at har selskabet ikke har indgået nogen aftaler eller indledte specifikke forhandlinger i relation til de modtagne henvendelser.

“Selskabet søger yderligere oplysninger og præciseringer på en række områder, så det kan evaluere sådanne forslag for at afgøre, om de udgør et tilstrækkeligt grundlag for at indlede konkrete drøftelser,” hedder det i meddelelsen fra Norwegian.

Efterlyser nyt og bindende tilbud fra IAG
Dermed er det formentlig ikke længere spørgsmålet, om Bjørn Kjos vil sælge ud af aktierne, men i højere grad et spørgsmål om prisen for at lade andre overtage kontrollen over flyselskabet.

“Selskabet har tidligere meddelt, at det har modtaget to præliminære og ikke-bindende betingede tilbud fra IAG om at erhverve alle aktierne. De er blevet afvist af selskabet på baggrund af, at de undervurderer selskabet og dets muligheder. Selskabet har ikke modtaget nogen juridisk bindende forpligtelse fra IAG til at give noget bud på aktierne i selskabet,” skriver Norwegian.

Norwegian-aktien løftede sig på Oslo Børs marginalt med 0,82 procent til kurs 245,30 på baggrund af børsmeddelelsen.

 

Relaterede artikler:

Qatar-chef: Norwegian har ingen fremtid alene

Analytiker: ‘Bjørn Kjos vil sælge til den rigtige pris’

Norwegian afviser købstilbud fra IAG

IAG kan udnytte uforløst potentiale i Norwegian

IAG vil købe Norwegian