Ankommende Norwegian-fly i Aalborg Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Norwegian masseaflyser flyafgange

Norwegian aflyser samtlige skandinaviske indenrigsafgange og flyvninger mellem skandinaviske hovedstæder onsdag. Samlet er 35 afgange til og fra København aflyst, men Karup-ruten går dog fri.

Norwegian har offentliggjort et nødtrafikprogram for onsdag, da konflikten med piloterne ikke har udsigt til at blive løst, før strejken udvides fra onsdag morgen.

Det norske lavprisflyselskab har besluttet at aflyse alle indenrigsflyvninger i Norge, Danmark og Sverige med undtagelse af den danske indenrigsrute mellem København og Karup. Den opereres nemlig ikke af Norwegian selv, men af Danish Air Transport.

Herudover er alle afgange mellem de skandinaviske hovedstæder også blevet aflyst. Samlet er 35 flyvninger til og fra Københavns Lufthavn aflyst i løbet af onsdagen.

“Norwegian beklager på det stærkeste over for alle rejsende, som bliver påvirket af aflysninger. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at tage vare på passagererne på bedst mulige måde,“ hedder det i en meddelelse fra Norwegian.

Flyvningerne fra baserne i Storbritannien, Spanien og Finland samt de interkontinentale ruter vil ikke blive berørt af strejken. Derfor gennemføres flyvninger med følgende rutenumre:

  • Flyvninger til/fra Storbritannien med rutenummer DY2400 til DY2900
  • Flyvninger til/fra Spanien med rutenummer DY5100 til DY5598
  • Flyvninger til/fra Finland med rutenummer 5599 til 5999
  • Flyvninger til/fra USA og Thailand med rutenummer DY7001 til DY7999

Norwegian havde ved 20-tiden tirsdag aften endnu ikke fået opdateret de aflyste flyvninger på selskabets hjemmeside.

Indlejede flyselskaber gennemfører strejkeramt trafik
Mindst seks europæiske flyselskaber er lejet ind til at flyve den strejkeramte trafik for Norwegian.

Sidst på eftermiddagen satte et Boeing 737-800 fly fra britisk Jet2.com kursen mod Oslo fra Leeds Bradford-lufthavnen, mens et Airbus A320-fly fra litauiske Avion Express afgik fra Reus i Spanien med Oslo som destination.

Når Danish Air Transport er færdig med dagens operationer på Karup-ruten, er et A320-fly klar til tage at tage en tørn for Norwegian i løbet af onsdagen. Allerede i weekenden nåede DAT-flyet at gennemføre fem flyvninger for det strejkeramte norske lavprisflyselskab.

Det lettiske flyselskab SmartLynx Airlines blev også hyret ind allerede den 28. januar med et Airbus A320-200 fly, der indtil videre har fløjet 15 strækninger for Norwegian på ruter fra Oslo til Budapest, Geneve, Málaga, Stavanger, Krakow, Paris, Lanzarote og Alicante.

Norwegians sædvanlige reservefly-leverandør er portugisiske euroAtlantic, der siden i lørdags, hvor konflikten brød ud, har fløjet med et Boeing 737-800 fly mellem Oslo og Lissabon, Berlin, Helsinki, Milano, Rom, Paris og Marrakech. Indtil videre har euroAtlantic-flyet gennemført 12 flyvninger for Norwegian. Siden i lørdags har portugisiske White Airways fast fløjet mellem London og Funchal for at frigive egen kapacitet fra Gatwick-basen til brug for operationer i Skandinavien.

Det norske fagforbund Parat, hvor Norwegian Pilot Union er medlem, har truet Norwegian med at inddrage det europæiske transportarbejderforbund i konflikten, da det er en torn i øjet på fagforbundet, at den strejkeramte trafik gennemføres med indlejede flyselskaber.

Norwegian aflysninger samtlige indenrigsflyvninger til Aalborg onsdag den 4. marts. (Foto: Morten Lund Madsen)