(Foto: Morten Lund Madsen)

Norwegian øger på kommende Ryanair-rute

Norwegian øger sin betjening af ruten mellem København og Budapest samtidig med at Ryanair gør sin entré på ruten. To andre Norwegian-ruter fra CPH får også flere flyvninger.

Norwegian øger til efteråret sin betjening af ruten mellem København og Ungarns hovedstad Budapest fra tre til fem ugentlige flyvninger. Det sker ved vinterfartplanens ikrafttræden i slutningen af oktober – samtidig med at Ryanair åbner på samme rute med en daglig flyvning alle ugens dage. I dag konkurrerer SAS og Norwegian om kundernes gunst på ruten.

Samtidig opruster Norwegian sin betjening af ruten mellem København og Krakow i det sydlige Polen. Her går man fra to ugentlige flyvninger i vinterprogrammet 2014/15 til tre ugentlige i den kommende vintersæson. Ryanair har ikke annonceret sin entré på Krakow-ruten, men det kan meget vel være en af de 2-3 ruter fra den nye base i Københavns Lufthavn, som det irske lavprisselskab har stillet i udsigt, at de vil annoncere inden sommerferien.

Vende ruter om
Krakow er i dag base for Ryanair, ligesom det er tilfældet med de 11 andre destinationer, som selskabet beflyver eller har annonceret de vil beflyve fra Københavns Lufthavn. På den måde kan Ryanair blot ”vende” ruterne om og opererer dem med fly fra de 12 destinationer til København, hvis fagbevægelsen får Arbejdsrettens ord for, at de kan indlede en lovlig blokade mod Ryanairs base i CPH.

Norwegians justering af vinterfartplanerne indebærer også en øgning på København – Bergen, der kommer op på otte ugentlige flyvninger med to flyvninger på mandage og fredage.

Foto: Morten Lund Madsen.