Norwegian og Ryanair side om side. (Arkivfoto: Torp Sandefjord Lufthavn)

Norwegian opgiver Oslo-lufthavn

Fra indgangen til sommerprogrammet næste år vil Norwegian ikke længere flyve fra Sandefjord Torp-lufthavnen syd for Oslo.

Norwegian har besluttet at indstille sine operationer fra Sandefjord Lufthavn Torp ved Oslo, hvorfra selskabet i dag driver tre helårsruter til spanske feriedestinationer.

Med overgangen til sommerprogrammet fra udgangen af marts 2020 vil Norwegian ikke længere have flyvninger fra Sandefjord-lufthavnen, som ligger godt 100 kilometer syd for Oslo centrum.

”Som en del af vores strategi for at gå fra vækst til rentabilitet arbejder vi konstant med at optimere vores rutenetværk. Som et resultat af dette arbejde vil ruterne fra Torp til Alicante, Malaga og Las Palmas ikke blive videreført. Vi har ingen andre planlagte ruter fra Torp til sommeren 2020,” siger senior kommunikationsrådgiver Tonje Næs fra Norwegian til det norske nyhedsbureau NTB.

Passagerer skal flyve fra Gardermoen i stedet
Norwegian oplyser, at kunder, som allerede har reserveret billetter til flyvninger fra Sandefjord Torp næste sommer, i stedet vil få mulighed for at flyve fra Oslo Gardermoen-lufthavnen. Norwegian vil også hjælpe passagererne med at dække udgifter til offentlig transport mellem Torp Sandefjord og Oslo Lufthavn.

Sandefjord Lufthavn Torp vil dog fortsat have ruter til de populære spanske feriedestinationer, da irske Ryanair også flyver direkte fra den norske lufthavn til Alicante, Malaga og Las Palmas.

Ny rute fra Torp til Stockholm
Sandefjord Torp har i øvrigt netop offentliggjort en ny helårsrute fra næste forår til Stockholm Bromma-lufthavnen med op til tre daglige afgange hver vej. Den nye rute bliver til i et samarbejde mellem det norske flyselskab Widerøe og svenske BRA (Braathens).

Stockholm-ruten får premiere den 30. marts 2020 og vil blive betjent med en blanding af ATR 72-600 fra BRA med 72 sæder og Widerøes Bombardier Dash 8 Q400-fly med 78 sæder.

”Dette er ruteønske nr. 1 fra erhvervslivet i regionen, og vi er utroligt glade for, at det netop er Widerøe i samarbejde med de svenske Braathens, der vil drive denne rute,” siger Tine Kleive-Mathisen, marketing- og kommunikationschef hos Sandefjord Lufthavn Torp.

 

Relaterede artikler:

Her er de 20 største nordiske lufthavne i 2018

Tilpasning sender Norwegian på europæisk fjerdeplads

Nyt milliardunderskud i Norwegian