Busser fra Coach USA skal transportere Norwegians passagerer til New York. (Foto: Coach USA)

Norwegian-passagerer i bus til New York

Når Norwegian i midten af juni åbner fire nye ruter fra Europa til Stewart International Airport, kan passagererne køre i bus de sidste 100 kilometer til New York City.

Fra midten af juni begynder Norwegian at flyve fra Edinburgh, Dublin, Shannon og Belfast til Stewart International Airport (IATA-kode SWF, red.), der ligger i staten New York omkring 90 minutters kørsel fra New York City.

Ruten markedsføres som en New York-rute, selvom lufthavnen ligger omkring 100 kilometer nord for Manhattan i den centrale dele af New York City. Nogle passagerer vil givetvis leje en bil ved ankomsten til den amerikanske østkystlufthavn, mens der er andre, der gerne vil benytte kollektiv transport videre til The Big Apple.

Derfor har Norwegian netop indgået et samarbejde med Stewart International Airport og busselskabet Coach USA om at etablere Stewart Airport Express, der bliver den eneste direkte forbindelse mellem lufthavnen og New York City. Samtidig bliver afgangstidspunkterne tilpasset ankommende og afgående Norwegian-fly.

Midt på Manhattan
Turen mellem Stewart International Airport og Port Authority Bus Terminal i den centrale del af millionbyen kan gennemføres på en time og 20 minutter. Busterminalen ligger på Manhattan ved 42. gade og 8. Avenue tæt ved Times Square.

Busserne fra Coach USA er 55-sæders luksusbusser med WiFi, strømudtag ved sædet, stort bagageafsnit, klimakontrol, sæder med armlæn og fodstøtte, tonede ruder samt toilet.

Prisen for en enkeltbillet er 20 dollars for en voksen og halv pris til børn mellem fem og 11 år, hvilket omregnet til danske kroner er henholdsvis 140 og 70 kroner. Det er muligt at bestille billetterne online, og en printet billet eller en elektronisk billet på mobilen skal fremvises til chaufføren, når passagererne går ind i bussen.

Stewart Airport Express oplyser, at busafgangen fra New York er tre timer og 20 minutter før flyets afgangstidspunkt, mens bussen til New York kører umiddelbart efter at de sidste passagerer er kommet igennem toldbehandlingen i lufthavnen.

Netop Stewart International Airport er sammen med Providence Airport (IATA-kode PCD, red.) i staten Rhode Island samt Bradley International (IATA-kode BDL, red.) i Connecticut udset til at være en af de lufthavne, som kan være destination for en direkte rute fra Aalborg Lufthavn, som Norwegian planlægger at etablere i løbet af 2018.

 

Relaterede artikler:

Norwegian bliver leverandør til den britiske stat

Ingen Boeing 737MAX til København i år

Norwegian udskyder USA-rute fra Aalborg

Norwegian lancerer tre nye USA-destinationer

SAS-fly tvunget til at lande i Newburgh