Norwegian-ruter over Atlanten med Boeing 737-fly

Norwegian vil næste år begynde at flyve til USA med Boeing 737 mellemdistancefly. I første omgang fra en irsk provinsby.

Norwegians topchef og hovedaktionær, Bjørn Kjos, har gentagne nævnt store trafikknudepunkter som Barcelona, Paris og Madrid som de næste nye europæiske udgangspunkter for selskabets langruter, ligesom Aalborg også har været nævnt af nordmanden.

Det bliver dog ikke en af de tre europæiske storbyer eller Nordjyllands hovedstad, der bliver den næste til at komme med i klubben af europæiske lufthavne med Norwegian-langruter. En klub, der i dag tæller fem medlemmer; Oslo Gardermoen, Stockholm Arlanda, Københavns Lufthavn, Bergen og London Gatwick.

Mange irske efterkommere
I stedet bliver det den irske provinsby Corks lufthavn. Til maj åbner Norwegian nemlig en rute mellem Cork og storbyen Boston på den amerikanske østkyst. Det fortæller Norwegian-topchef Bjørn Kjos til nyhedsbureauet Bloomberg.

Norwegian vil flyve tre gange om ugen mellem Cork og Boston – en by med mange irske efterkommere.

Det er mere end 50 år siden, at der sidst var langruteflyvninger fra Cork, der ligger i det sydlige Irland.

Fra europæiske provinsbyer
Bjørn Kjos fortæller til Bloomberg, at planen er at anvende Boeing 737-800 mellemdistancefly magen til dem, som Norwegian bruger på sine europæiske ruter, og ikke Boeing 787 Dreamliner-fly.

Når Norwegian i 2017 modtager nye Boeing 737MAX-fly med længere rækkevidde, så vil Cork også få en rute til New York, ligesom Norwegian vil åbne lignende ruter mellem provinsbyer i en række europæiske lande og byer på den amerikanske østkyst.