Norwegian-fly i Las Vegas. (Foto: McCarran InternationalAirport/PR)

Norwegian sætter samtlige Las Vegas-ruter på pause

Norwegian opgiver fra marts næste år i første omgang at videreføre sine fire Las Vegas-ruter, herunder også ruten fra Københavns Lufthavn.

Knapt et år efter at have åbnet ruten fra Københavns Lufthavn til Las Vegas vælger Norwegian indtil videre at standse beflyvningen af den amerikanske spilleby i Nevada-ørkenen.

Lukningen sker simultant med den foreløbige afvikling af selskabets øvrige Las Vegas-ruter fra Stockholm, Oslo og London. For Oslo og London bliver der således tale om en meget kort fornøjelse for de Las Vegas-rejsende, da ruterne her først starter op til november i år, for at lukke igen til marts næste år.

“Det er korrekt, at vi foreløbigt lukker ruterne til Las Vegas,” oplyser Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian, til CHECK-IN.dk.

Ifølge tal fra Trafikstyrelsen har det ikke skortet på opbakningen til i Norwegians københavner-rute til Las Vegas. Her har selskabet år til dato i snit solgt 86 procent af sæderne på alle flyvninger. Men ifølge Norwegian er det heller ikke svigtende billetsalg, der er årsagen til, at ruterne nu lukker.

“Vores slottider (start- og landingstider red.) i Las Vegas skaber nogle operationelle udfordringer for os i sommerperioden grundet den ekstreme varme,” siger Daniel Kirchhoff.

Det har ikke været muligt at få en nærmere redegørelse fra Norwegian på, hvordan varmen skulle gøre det uhensigtsmæssigt at flyve på Las Vegas om sommeren, men ifølge informationschefen skal varmen blandt andet have givet selskabet en række forsinkelser, som ikke gør videre operation hensigtsmæssig.

Bygget til varme dage
Det er alment kendt, at sommeren i Las Vegas byder på høje temperaturer, som i juni måned holder et gennemsnit på 40 grader celsius.

McCarran-lufthavnen i Las Vegas, som Norwegian flyver til, er imidlertid bygget under hensyn til, at den varme og deraf tynde luft, der betyder, at et fly skal opbygge et større momentum på vej ned ad startbanen, før det kan lette.

Lufthavnen er således udstyret med den tredje længste startbane blandt kommercielle lufthavne i verden på i alt 4,4 kilometer. Desuden er startbanen bygget med en hældning i længderetningen på 1,1 grad, som hjælper piloterne til at opnå den rette take-off-hastighed.

Vil åbne sæsonrute
Ifølge Norwegian ser man nu på muligheden for at genåbne Las Vegas-ruterne som vintersæsonruter fra efteråret 2017.

“Vi er meget tilfredse med responsen fra kunderne, hvorfor vi kommer til at tilbyde Las Vegas-ruterne i vinterprogrammet,” siger Daniel Kirchhoff.

Han medgiver dog, at man endnu ikke har lagt noget til salg.

De tre skandinaviske lufthavne står med Norwegians lukning af Las Vegas tilbage uden en rute til den populære spilleby, imens British Airways sammen med Virgin Atlantic at atter bliver alene på Las Vegas-ruten ud af Gatwick Airport.

 

Relaterede artikler

Norwegian åbner CPH-rute til Las Vegas

Las Vegas, San Juan og St. Croix fra CPH

Til Las Vegas i konkurrence med British Airways