Norwegian Boeing 737-800 i Aalborg Lufthavn: (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Norwegian skærer ned i det jyske marked

I det kommende vintertrafikprogram vil Norwegian blot have tre udenrigsruter med samlet 10 ugentlige afgange fra det jyske marked. Ruter til Alicante og Las Palmas må lade livet.

I sidste uge blev det kendt, at Ryanair skærer voldsomt ned i det vestdanske marked i vintertrafikprogrammet, der træder i kraft ved udgangen af oktober måned.

Men også Norwegian har vurderet ruterne fra det vestdanske, og det koster foreløbigt to ruter fra Aalborg og en fra Billund.

Fra Billund vil Norwegian ikke i vinterhalvåret flyve til Las Palmas på Gran Canaria, hvorfor charterflyselskaberne bliver alene om at tilbyde rejser til De Canariske Øer.

Til gengæld fortsætter det norske lavprisflyselskab successen med ruten til Oslo, der vil blive opereret en gang dagligt i vintertrafikprogrammet med Boeing 737-800 med plads til 186 passagerer.

Tidligere har Norwegian i perioder benyttet det ældre Boeing 737-300 fly med 148 sæder på blandt andet Billund-Oslo ruten, hvilket ikke vil finde sted, da Norwegian kun har fem fly af denne type tilbage, og ingen af disse indgår i tidtabellen for vinterhalvåret og står således på jorden som reservefly til sommeren 2015, hvor de skal benyttes for sidste gang, inden de forlader flåden.

To spanske rutelukninger fra Aalborg
Mens Norwegian lukker ruter fra Billund til Las Palmas sker det samme i Aalborg Lufthavn. Men i det nordjyske kommer man også til at mangle ruten til Alicante, der har været fløjet en gang ugentligt ligesom Las Palmas.

“Det er korrekt, at vi har omdisponeret fly i vores vintertidtabel, så vi ikke flyver fra Aalborg til Las Palmas og Alicante i den kommende vinter,“ siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen fra Norwegian i Danmark.

I Aalborg Lufthavn er man netop blevet bekendt med Norwegians planer for den kommende vinter, men vil ikke opgive uden yderligere sværdslag.

“Vi har kontaktet Norwegians netværksafdeling i Oslo og forventer, at de kommer forbi til et dialogmøde indenfor de kommende uger, så vi kan overbevise dem om, at der er et grundlag for at fastholde de spanske ruter,“ siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Hvis Norwegian holder fast i beslutningen vil Aalborg Lufthavn blot kunne tilbyde to udenrigsruter i vintertrafikprogrammet; henholdsvis to ugentlige afgange til London og en ugentlig til Málaga.