Norwegian starter salg af Gatwick-billetter

Norwegian tog det første skridt ud på den store europæiske scene, da selskabet tirsdag satte de første billetter fra den nye base i London Gatwick lufthavnen til salg.

Tirsdag åbnede Norwegian for billetsalget fra sin nye base i London Gatwick til 12 destinationer i Europa.

Norwegian åbner ruterne rullende fra den 31. marts næste år. Det bliver første gang at selskabet skal flyve mellem destinationer, hvor begge lufthavne ikke ligger inden for Norden.

Billetsalget er således den første indikator på, om det kan lykkes det norske lavprisselskab at slå igennem på den europæiske scene, hvor de får hård konkurrence fra Ryanair og især easyJet, der har rigtig mange ruter fra netop London Gatwick. Således flyver easyJet allerede i dag på en stor del af Norwegians nye Gatwick-ruter.

Får at få passagerer lokket ombord i fly mellem England og Portugal, Spanien og Frankrig er det således ikke længere nok at reklamere for sine billetter i danske, norske og svenske medier. Nu skal der en mere massiv indsats til for at trænge igennem på de langt større markeder, hvor der er langt flere aktører på banen.

Norwegian har tidligere forsikret om, at de skam nok skal klare den.

“Vi mener, at vi har et godt produkt, konkurrencedygtige priser, og fra København er vi allerede i dag i konkurrence med easyJet. London har samtidig et stort lokalt trafikgrundlag. Vi har ikke valgt at satse på London, hvis vi ikke har troen på, at vi kan være konkurrencedygtige fra denne base,“ sagde kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik til CHECK-IN.dk i august i år, da selskabet annoncerede åbningen af basen i London Gatwick.

Norwegian planlægger opstart med tre Boeing 737-800 på den nye base og forventer derefter at øge til fire fly inden udgangen af 2013. Piloter og kabinepersonale vil blive ansat lokalt i London.

Disse ruter er sat til salg fra tirsdag:
London Gatwick – Aalborg 3 ugentlige
London Gatwick – Aalesund 2 ugentlige
London Gatwick – Alicante 1 ugentlige
London Gatwick – Barcelona 3 ugentlige
London Gatwick – Dubrovnik 1 ugentlige
London Gatwick – Faro 1 ugentlige
London Gatwick – Malaga 3 ugentlige
London Gatwick – Marseille 1 ugentlige
London Gatwick – Nice 4 ugentlige
London Gatwick – Palma Mallorca 1 ugentlige
London Gatwick – Split 1 ugentlige
London Gatwick – Tromsø 2 ugentlige

Disse ruter er ikke sat til salg endnu:
London Gatwick – Fuerteventura
London Gatwick – Lanzarote
London Gatwick – Las Palmas
London Gatwick – Rom
London Gatwick – Tenerife