Norwegian tager sig betalt for gratis internet

Norwegian tilbyder gratis internet på sine fly. Men billetprisen er højere end på tilsvarende flyvninger uden internet.

Det norske lavprisselskab Norwegian gør meget ud af, at selskabet tilbyder gratis internet på sine fly. Men en undersøgelse foretaget af den norske avis Aftenposten viser, at muligheden for at komme på internettet i 10 kilometers højde i realiteten ikke er gratis. Billetpriserne er nemlig konsekvent 10 kroner højere på fly med internet end på fly uden. En merbetaling, der opkræves uanset om man er på nettet undervejs på flyveturen eller ej.

Norwegian bekræfter over for Aftenposten, at alle flyvninger med internetadgang er dyrere end flyvninger uden. Men selskabet mener ikke, at der er tale om et skjult gebyr.

”Priserne på flybilletter styres af udbud og efterspørgsel og det samme gælder for os. Der er flere som vil rejse med de afgange, hvor vi tilbyder trådløst internet, og derfor er disse afgange dyrere,” forklarer Norwegians pressechef Lasse Sandaker-Nielsen til Aftenposten.

Voldsom efterspørgsel
Da Norwegian startede med at tilbyde trådløst internet på sine flyvninger, oplevede selskabet en voldsomt stigende efterspørgsel på billetter til netop afgangene med trådløst internet. Og derfor har Norwegian at hæve priserne på de afgange.

”Det er det samme som hvis du bestiller en billet til weekenden frem for til midt på ugen. Så må du også betale mere for billetten,” påpeger Lasse Sandaker-Nielsen.