Norwegians Boeing 787-8 Dreamliner i Købehavns Lufthavn.

Norwegian til Los Angeles og New York fra CPH

På et pressemøde kl. 10.30 i Stockholm vil Norwegian løfte sløret for en række nye interkontinentale ruter fra Skandinavien. Fra København bliver det Los Angeles og New York-JFK.

(STOCKHOLM) Om et par timer igangsætter det norske lavprisflyselskab Norwegian en stor pressekonference i Stockholm. Her vil der blive afsløret en række nye langdistanceruter fra de tre skandinaviske storlufthavne.

CHECK-IN.dk erfarer, at Københavns Lufthavn får to nye ruter. Der bliver tale om en rute til New York-JFK, der ventes at åbne i foråret 2014. Herudover vil Norwegian åbne en rute til Los Angeles på den amerikanske vestkyst. En rute som SAS tidligere har betjent for en del år siden.

Med de to nye nordamerikanske ruter samt den allerede annoncerede rute fra København til Fort Lauderdale, der åbninger i slutningen af november måned, har det norske lavprisflyselskab for alvor valgt at satse på USA-trafikken.

Los Angeles er den største uservicerede destination fra Københavns Lufthavn med årligt omkring 75.000 passagerer rejsende fra CPH via andre trafikknudepunkter. Der er således et potentiale med 15.000 flere passagerer end til San Francisco, hvortil SAS åbnede en rute tidligere på året.

På pressekonferencen, der sættes i gang kl. 10.30, vil Bjørn Kjos være flankeret af de administrerende direktører for Skandinaviens tre største lufthavne, henholdsvis Nic Nilsen fra Oslo Lufthavn, Torborg Chetkovich fra Swedavia på vegne af Arlanda Lufthav samt Thomas Woldbye fra København Lufthavn.